[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 6. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog isključenja struje u ljubovijskom "Duvanu"

Propao duvan

LJUBOVIJA - AD "Duvan" iz LJubovije bila je četiri dana isključena struja, pa su zbog toga imali štetu od preko 100 miliona dinara.
- Prijavili smo štetu DDOR "Novi Sad" i u toku je ostvarivanje naših prava. Šteta je procenjena na 100.544.000 dinara i nesrazmerno je veća od 650.000 dinara koliko smo dugovali za struju. Isključili su struju proizvodnoj hali, a nisu računovodstvu - kaže Slavoljub Nešković, rukovodilac pravne službe u AD "Duvan".

U vreme isključenja struje, po rečima šefa proizvodnje Miroslava Radovanovića, u osam sušara bilo je 64 tone duvana, otkupljenog u zelenom stanju, koji je propao. Još toliko duvana ostalo je neobrano zbog zastoja u sušenju, i on je propao zbog mraza.

- Za struju smo dugovali 650.000 dinara, što je, kada sušimo i vršimo obradu duvana naša mesečna potrošnja. U skladištu imamo još oko 600 tona neobrađenog duvana, a vrednost duvana za prodaju je oko 1,5 miliona evra.

Plasman duvana treba da počne ovih dana i čim bismo prodali prve količine, dugovanja za struju bila bi izmirena - priča Rade Tešić, tehnički direktor AD "Duvan". U "Elektropodrinju" iz Loznice i poslovnici u Ljuboviji tvrde drugačije: "Dug za struju proteže se već nekoliko meseci, a naša služba iz Loznice je više puta slala opomene za isključenje.

Poslednje je bilo predviđeno za 22. oktobar, a mi smo ga odložili za 28. oktobar. Tri dana unapred isključenje je najavljeno, a ja sam više puta zvao "Duvan" i molio ih da dug izmire ili zovu mog direktora koji jedini može da stopira nalog za isključenje", kaže Dragoljub Jakovljević, šef poslovnice u Ljuboviji. Da je bilo sve po zakonu, tvrdi i Miroslav Lukić, direktor "Elektropodrinja" u Loznici.

M. Ivanović


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

15:50h

Zbog isključenja struje u ljubovijskom "Duvanu", propao duvan

15:58h

Odbornici DOS-a u Kraljevu priželjkuju smenu Jovaševića

16:11h

Kruševačka "Jastra" pred likvidacijom

16:22h

U paraćinskim školama grejanje nikad bolje

16:29h

Slobodan Pantić raskinuo ugovor o kupovini "Diorka"

 

 


     


FastCounter by LinkExchange