[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 6. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JAT i slovenački "Adriaervejz" postigli dogovor

Letovi do Ljubljane u decembru

BEOGRAD - Nacionalna avio-kompanija JAT i slovenački "Adriaervejz" postigli su juče dogovor o otvaranju aviosaobraćaja između Beograda i Ljubljane. Očekujemo da u prvoj nedelji decembra počnemo da letimo na ovoj liniji - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare generalni direktor JAT-a Predrag Vujović.

Promašena ideja

Što se tiče najava Dragomira Popova iz Savezne Direkcije za imovinu o pretvaranju vojnih aerodroma u Somboru, Ponikvama i Lađevcima u civilne, direktor Vujović je rekao da ne očekuje da će do toga uskoro doći, jer bi to "bio promašaj" s obzirom na trenutne mogućnosti građana za korišćenje takvih usluga.

Predstavnici jugoslovenskog i slovenačkog avio-prevoznika dogovorili su se juče u Beogradu da zajednički eksploatišu ovu relaciju i to tako što će do aprila sledeće godine na liniji Beograd-Ljubljana i LJubljana-Beograd putnike prevoziti JAT-ov avion "ATR" sa 62 sedišta.

- "Adriaervejz" u avionu JAT-a nudiće 20 sedišta i trebalo bi da od aprila 2003. godine na ovoj liniji počnu da lete i naši avioni - precizirao je juče dr Branko Lučovnik, predsednik uprave "Adriaervejza" dodajući da će se voditi dalji pregovori sa JAT-om za nove planove u 2003. godini.

O preuzimanju "Balkana"

Povodom pregovora JAT-a u Bugarskoj o preuzimanju bugarske avio-kompanije "Balkan", Vujović je rekao da je JAT predao aplikacije Vladi te zemlje i da se najpre očekuje izjašnjavanje njihove skupštine. Nakon toga će se Bugari odlučiti koja će avio-kompanija kupiti "Balkan".

Slovenačka avio kompanija ima linije do Podgorice, koje ostvaruje u saradnji sa "Montenegro Erlajnsom", a sa Prištinom su u toku pregovori, naveo je juče Lučovnik.

Cena povratne karte od Beograda do Ljubljane ista je na oba polazišta i iznosi 213 evra. Leteće se tri puta nedeljno (ponedeljkom, sredom i petkom). Ukoliko interesovanje putnika bude veće od predviđenog, JAT planira da za ovu liniju rasporedi veći avion, naveo je juče Vujović i dodao da se već duža saradnja ove dve avio- kompanije ogleda i u zajedničkom poslu naših i slovenačkih mehaničara na modifikaciji aviona.

A. Matić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:11h

U Institutu ekonomskih nauka upozoreno: Potrošačka korpa nije prava mera standarda

17:23h

JAT i slovenački "Adriaervejz" postigli dogovor: Letovi do Ljubljane u decembru

17:29h

Posle poskupljenja, zimski računi veći za dve trećine

17:37h

Potpredsednik OPIK-a: Osigurali 8,8 miliona dolara za "Hajat"

17:45h

Rusmir Kadragić, vlasnik firme JTI d.o.o. o optužbama za falsifikovani "monte karlo"

17:53h

Direktor šećerane u Crvenki najavio: Tužba Vrhovnom sudu Srbije

18:01h

Raskinut ugovor o prodaji Diorka

18:12h

Sindikati DIN traže ocenu ustavnosti Zakona o privatizaciji

18:19h

Predlog Ustavnom sudu Srbije: Obustaviti uplatu u savezni budžet

18:26h

"Štampa-komerc" kupila 250 menjačnica i preuzela 300 radnika ZOP-a

23:15h

Premijer Zoran Đinđić sa direktorima namenske industrije

      


FastCounter by LinkExchange