[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 3. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rojters pustio u rad mrežu za finansijske službe

zasnovanu na Majkrosoftovoj tehnologiji

Reuters messaging servis:

brza poslovna komunikacija

Jedna od najvećih svetskih informacionih kuća, Rojters, pustila je u rad Reuters messaging, pouzdan servis za prenos informacija, namenjen kompanijima sprecijalizovanim za elektronsko poslovanje. Na ovaj servis, koji se odlikuje visokim nivoom sigurnosti, do sada se pretplatilo 1100 kompanija u 84 zemlje širom sveta.

Razvijen u saradnji Majkrosoftovih i Rojtersovih stručnjaka, ovaj mrežni sistem razmene informacija izlazi u susret sprecifičnim zahtevima finansijskih institucija, kako u pogledu posebnih standarda skladištenja, tako i u bezbednosnoj proveri svih informacija koje se kroz njega prosleđuju.

Ova Rojtersova usluga omogućiće profesionalcima u oblasti elektronskih finansija da trenutno komuniciraju sa kolegama širom planete povezanim u ovu mrežu. Korisnici će kontaktirati rojtersove servere i znati kada su poslovni partneri onlajn. Pretplatnici će pored ove imati i mogućnost konferencijskih kontakata.

"Udružili smo se sa Majkrosoftom da bismo uspešno implementirali popularni instant messaging u strukture finansijskih servisa. Uspeli smo da udružimo dobrobit tehnologija sa visokim bezbednosnim standardima i prohtevima profesionalaca u elektronskom poslovanju.

Odlučni smo da nastavimo sa uvođenjem novih tehnologija u poslovne komunikacije, a sve u cilju kvalitetnije razmene informacija", rekao je Tom Gloser, izvršni direktor kuće Rojters.

Reuters Messaging je zasnovan na standardizovanom Session Initiation protokolu (SIP), koji je omogućio laku instalaciju i korišćenje novog servisa uz svu udobnost rada sa Majkrosiftovim operativnim sistemima. Rojters će ovaj servis integrisati u mnoge pakete koje će ponuditi u budućnosti, a nije isključena ni pojedinačna saradnja kako bi se ispunili posebni zahtevi mnogih korisnika.

Rojters messaging je prvo primenjen u ovoj kompaniji, pa više od 15000 Rojtersovih službenika širom sveta koristi prednosti brze poslovne komunikacije.

Ivan Điković


vesti po rubrikama

^tehnologij@

17:11h

Predstavljamo vam: Digitalni fotoaparat SONY DSC p31

17:22h

Završene kvalifikacije za svetsko prvenstvo u counter strike-u

17:29h

Rojters pustio u rad mrežu za finansijske službe zasnovanu na Majkrosoftovoj tehnologiji

17:41h

Plejboj uskoro u Holandiji

      


FastCounter by LinkExchange