[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 3. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Završene kvalifikacije za svetsko prvenstvo u counter strike-u

Sledeća stanica Engleska

Ljubitelji igrica mogli su da učestvuju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u multiplejer kompjuterskim igrama - Counter-Strike NJinter NJorld Championship koje su održane u nedelju, u prostorijama NETplus Internet kafea.

Organizator Svetskog prvenstva je CPL (Cyberathlete Professional League) iz Sjedinjenih Američkih Država, sasvim sigurno najveća i najuticajnija organizacija te vrste u svetu. Podatak da u Jugoslaviji ima oko 120.000 igrača Counter-Strike-a i 300 igraonica od čega 120 u glavnom gradu, privukao je pažnju organizatora CPL-a koji imaju podršku najvećih svetskih korporacija kao što su Microsoft, Intel, Samsung, itd.

U Evropi se organizuju dva turnira, pretkvalifikacioni divizional i kvalifikacioni regional. Posle divizionala, koji je održan kod nas, prva četiri pobednika će imati pravo da učestvuju na regionalnom takmičenju u Velikoj Britaniji, koje se održava sredinom novembra. Samo dve najbolje ekipe iz Britanije učestvuju na završnici Svetskog prvenstva u Dalasu, sa plaćenim troškovima smeštaja i avionskim kartama.

Turnir od 100.000 $

Prenos turnira je bio organizovan na tri načina. Direktno, preko mreže igraonica povezanih na WAN Memodate, za ovu priliku specijalno otvorenom IRC kanalu CPLYU, i na sajtu njnjnj.klanrur.co.yu. Nagrada za pobednka u Dalasu iznosi 100.000 dolara. Na domaćem turniru je učestvovalo 29 ekipa sa po pet igrača iz Makedonije, Republike Srpske i cele Jugoslavije. Cena učešća po igraču bila je 600 dinara, a pravo učešća su imali svi igrači iznad 16 godina starosti.

Na Counter-Strike turniru od 64 ekipe 16 će doći kroz kvalifikacije. Šest iz Severne Amerike, dve iz Evrope, Skandinavije, Južne Amerike i Australije i po jedna iz Azije i Afrike, dok se preostalih 48 ekipa odavno prijavilo i sami snose sve troškove, koji za prijavu iznose 75 evra po igraču.

Turnir je bio održan na legalnom softveru, jer je NET-plus prva igraonica koja je legalizovala svoj softver u saradnji sa Microsoft Jugoslavija i potpomaže akciju "Pazi da je legalno". Interesovanje samih ekipa je iznenađujuće veliko, što ne treba da čudi pošto se na prošlom Svetskom prvenstvu u Dalasu konačno pojavila i jedna naša ekipa koja je uvela i naše CS igrače na svetsku scenu.

Po CPL pravilima

Prve četvoroplasirane ekipe su iz Beograda, a prvo mesto je osvojio klan Guild, zatim slede NETplus United, ZK (Zli Kalaši), i FRJ (Frajeri).Ove ekipe su se izborile za pravo učešća na Evropskom reginalnom takmičenju u Velikoj Britaniji. Nagrade su i ovog puta bile vredne i raznovrsne za ukupno 20 takmičara iz četiri ekipe.

Za prvo mesto, najnoviji Majkrosoftov Desktop Optical komplet, majice sa logom turnira, džemperi po izboru takmičara, vraćen novac za učešće na turniru i vrednosno pismo od 65 evra. Drugo mesto je dobilo miševe i džojstike, kao i majice.

Treće mesto komplet multimedijalne tastature, optičke miševe i majice. Četvrto mesto, majice sa logom turnira i po 10 sati besplatnog interneta u NETplus- u. Predkvalifikacioni turnir igrao se po sistemu eliminacije.

Igralo se po standardnim CPL pravilima na jednu dobijenu mapu, dok se samo finale igralo na dve dobijene mape. Ekipe su rangirane na osnovu prethodno pokazanih rezultata na prošlim kvalifikacijama i turnirima. Kao takve raspoređene su u četiri grupe sa po četiri nosioca. Igralo se pet mapa. Prvo kolo de_dust2, drugo kolo de_aztec, treće kolo i četvrtfinale de_train, polufinale de_inferno, i u finalu de_nuke.
Zbog veoma teške finansijske situacije neke ekipe će možda odložiti put u Englesku.

V. Todorović


vesti po rubrikama

^tehnologij@

17:11h

Predstavljamo vam: Digitalni fotoaparat SONY DSC p31

17:22h

Završene kvalifikacije za svetsko prvenstvo u counter strike-u

17:29h

Rojters pustio u rad mrežu za finansijske službe zasnovanu na Majkrosoftovoj tehnologiji

17:41h

Plejboj uskoro u Holandiji

      


FastCounter by LinkExchange