[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Susret radnika "Diorka" i osporavanog vlasnika

Poništen kupoprodajni ugovor?

Sastanku prisustvovao i Vladimir Ćupić

Vest da će sledeće nedelje ugovor o kupovini kragujevačke konfekcijske kuće "Diork" biti poništen, juče niko zvanično nije želeo da potvrdi ili demantuje, što je, navodno, dogovoreno na sastanku održanom u četvrtak uveče u Skupštini grada.

Sastanak, koji je bio zatvoren za javnost, održan je uz posredovanje predstavnika Skupštine grada, a prisustvovali su mu zaposleni u "Diorku", Vladimir Ćupić, direktor Agencije za privatizaciju i bivši direktor i vlasnik Slobodan Pantić, koji je, krajem maja, na aukcijskoj prodaji kupio ovu firmu.

Agencija za privatizaciju je, u više navrata, bezuspešno pokušavala da "udobrovolji" radnike da prihvate novog vlasnika, što im nije pošlo za rukom, a od 31. avgusta, zaposleni u "Diorku" protestuju, osporavajući izvršenu privatizaciju, dok od 2. septembra ne dozvoljavaju bivšem direktoru Pantiću da uđe u preduzeće.

I pored nastojanja Agencije, zaposleni nisu hteli ni da predaju pečate novom vlasniku. Na sastanku, koji je održan u četvrtak uveče, u Skupštini grada, dve sukobljene strane su se konačno srele, i posle dvočasovnog zasedanja donele određene zaključke.

U petak je trebalo da zaseda i petnaestočlana Skupština preduzeća, sa akcionarima, na kojoj se nije pojavio Slobodan Pantić, koji je i zakazao sednicu još pre dvadesetak dana. Revoltirani akcionari, koji su se u zakazano vreme našli u hotelu "Kragujevac", razišli su se, ne dobivši objašnjenje zbog čega sednica nije održana.

Drugih informacija iz "Diorka" za sada nema i ne zna se kako će se razrešiti dosadašnja "pat-pozicija", jer su se svi obavezali na "ćutnju" do ponedeljka.

Nezavisni stručnjaci kažu da je problem oko "Diorka" tipičan primer "početnih muka" svih zemalja koje su se našle u tranziciji. Prema tom tumačenju, postoje samo dve solucije - ili da zaposleni puste Pantića "na posed" ili da sam Pantić raskine kupoprodajni ugovor.

B. K.


vesti po rubrikama

^kragujevac

14:21h

Susret radnika "Diorka" i osporavanog vlasnika: Poništen kupoprodajni ugovor?

14:27h

Naučni skup o radu Dragoslava Srejovića

15:03h

Radnici "Košutnjaka" traže pomoć grada

14:42h

U selu Masloševo u toku izgradnja sistema za navodnjavanje

14:49h

U kragujevačkom pozorištu veče Mirka Babića

14:56h

"Riznica" u vrtiću "Cicibanu"

15:03h

U "Zastavi" tvrde: Ostvaren plan prodaje

      


FastCounter by LinkExchange