[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

četvrtak, 31. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sednica vladajuće koalicije sutra u Novom Bečeju

Dan "D" za DOS

BEOGRAD - Lideri Predsedništva DOS-a imaće dva dana da na sednici raspravljaju o odnosima u koaliciji, da odluče kojim će putem i da li će uopšte nastaviti da deluje vladajuća koalicija. Na dnevnom redu sednice Predsedništva DOS-a naći će se sporni mandati DSS.

Planirano je da sednica, koju je zakazao Dušan Mihajlović, lider Nove demokratije počne sutra u 18 sati u hotelu "Fantast" u Novom Bečeju, ali isto tako da i lideri DOS-a nastave zasedanje i sutradan, 2. novembra, kada bi se sednica završila ručkom.

U pozivu sa Mihajlovićevim potpisom i memorandumom ND, piše da sastanak ima "radni karakter" i da o njegovom održavanju "javnost neće biti unapred obaveštena", već će biti izdato zajedničko saopštenje na kraju sednice.

Evo ruke

Na kraju poziva koje je Mihajlović uputio liderima Koalicije i vrhu srpske vlasti piše "Evo ruke". Videćemo da li će i ko će kome pružiti ruku na toj sednici DOS-a.

Mihajlović je predložio da, osim lidera izvornog DOS-a, na sednicu dođu i Nataša Mićić, predsednik Skupštine Srbije, Miroljub Labus, potpredsednik Savezne vlade i Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS "Reforma Srbije" u republičkom parlamentu. Kako je objašnjeno u pozivu, oni su pozvani jer "mogu da doprinesu razmatranju dogovorene teme".

U pozivu je predočeno da pozvani funkcioneri ne planiraju prenoćište za vozače i pratioce, jer, kako se navodi u pozivu, " oni će moći će da se vrate u Beograd". Za lidere DOS-a je sve obezbeđeno, uključujući i njihovu bezbednost.

- Od toka sednice zavisi da li će trajati dva dana kako je planirano ili da li će se završiti iste večeri. Ne znam ni da da li će to biti poslednja sednica DOS u izvornom obliku ili će da se legalizuje faktičko stanje. Ne bih hteo da prejudiciram tok sednice unapred - kaže Rasim Ljajić, jedan od lidera vladajuće koalicije.

I Jožef Kasa, lider SVM smatra da "Čović preteruje kada kaže da će to biti poslednja sednica DOS-a", te da ta vladajuća koalicije ima svoje zadatke i ciljeve koje mora da ispuni. On ne očekuje da će se desiti nešto spektakularno na toj sednici, s obzirom na to da će trajati dva dana.
- Dobro je što ćemo imati toliko vremena, jer ima mnogo stvar? oko čega treba da se dogovorimo - kaže Kasa.

D. Gavrilović


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Potkomisija juče nije postigla dogovor oko izbora poslanika

17:15h

Očekuje se susret Solana-Đinđić u Briselu

17:20h

Analitičar Rade Bojović o ustavnoj povelji: Đinđić uz Đukanovića

17:30h

Sednica vladajuće koalicije sutra u Novom Bečeju

17:35h

Velimir Ilić zatražio da sednica DOS-a bude javna

17:40h

Koštunica i Štajner razgovarali o izborima i decentralizaciji

17:50h

Ministar Živković najavio: Danas izveštaj o "Jugoimportu"

17:55h

Perišić o aferi: Vojska nema veze sa "Jugoimportom"

18:00h

Vesna Marjanović: Što pre sednica DOS-a

18:10h

Šahović: SB ozbiljno primio pritužbe iz Haga

18:20h

DHSS o nesaradnji sa Hagom i iračkoj aferi

23:05h

Svilanović: Britanski stav tvrđi od Tribunala

      


FastCounter by LinkExchange