[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 29. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Grad Novi Sad ubrzo će preuzeti sva osnivačka prava nad Domom zdravlja

Jedini u Srbiji ne duguju dobavljačima

Ostali dugovi, zatečeni pre tri meseca, sada su "samo" 40 miliona dinara

NOVI SAD - Grad Novi Sad će ubrzo i formalno preuzeti osnivačka prava nad Domom zdravlja, ali će ovu zdravstvenu ustanovu finansirati Republički fond za zdravstvo, sve dok se ne promeni dosadašnji Zakon o zdravstvenom osiguranju.

Kako je istaknuto u jučerašnjem razgovoru novosadskog gradonačelnika Borislava Novakovića i rukovodstva Doma, Grad će, zbog zakonskih prepreka, za sada Domu zdravlja pomoći u pokrivanju troškova investicionog održavanja, koji predstavljaju značajnu stavku u rashodima ove medicinske ustanove.

"Dom zdravlja ima velike troškove u održavanju objekata, pogotovo u prigradskim naseljima i Grad će pronaći načina da pomogne. Osim toga, Dom nema informacioni sistem, a potrebno je obezbediti i prostorije za nove punktove Hitne pomoći, pre svega u Futogu.

U rešavanju ovih problema učestvovaće Grad, mi se nadamo da će tako Domu zdravlja ostati određena sredstva koja će moći da uloži u nabavku opreme", rekao je Novaković.

Sadašnje poslovodstvo Doma formirano je pre nešto više od tri meseca, a v.d. direktora dr Vasa Petrović kaže da su, u međuvremenu, postignuti značajni rezultati u nastojanju da se poboljša zdravstvena usluga i uslovi rada u dispanzerima.

Zatečeni dug od 60 miliona dinara smanjen je za 20 miliona, obezbeđen je novi rentgen aparat i tri sanitarna vozila. Petrović kaže da je novosadski Dom zdravlja jedina medicinska ustanova u Srbiji koja nema dugovanja prema svojim dobavljačima, što je nagrađeno snižavanjem cena sanitetskog materijala koji dobavljači isporučuju Domu.

"Medicinski materijal Dom zdravlja sada dobija po cenama koje su do 40 odsto manje od ranijih, što nam donosi značajnu uštedu", navodi dr Petrović.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:44h

Grad će preuzeti sva osnivačka prava nad Domom zdravlja

15:56h

Novi režim saobraćaja

16:11h

Šest sajmova odjednom

16:19h

Novosadski Vodovod dobio kredit pet miliona evra

 FastCounter by LinkExchange