GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 21. oktobar 2002.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ocena predsednika Mesića

Hrvatska kao Bobetkov talac

BEOGRAD (Beta) - Hrvatski predsednik Stjepan Mesić ocenio je da penzionisani general Janko Bobetko ne želi da se preda Haškom tribunalu kako bi Hrvatska postala njegov talac, ali da ostvarivanje pretnji njegovoj zemlji sankcijama za sada nije realno.

Mesić je u zagrebačkom "Jutarnjem listu" rekao da da bi voleo da vlada što pre uspe u svojoj nameri da iskoristi sva pravna sredstva koja su joj na raspolaganju u slučaju Bobetka, optuženog pred tribunalom za zločine u Medačkom džepu 1993. "Čudim se, međutim, Bobetku, koji želi da cela Hrvatska bude njegov talac, a tvrdi da se celo vreme borio za Hrvatsku", rekao je Mesić.

On je ocenio da za sada sankcije Hrvatskoj nisu realne, ali da, kada bi nastupile, to značilo izolaciju, poskupljenja, dizanje kamata. "Mnogi bi se građani našli u bezizlaznoj situaciji, a Hrvatska bi privreda bila vraćena unazad.

Ali i dalje verujem da ćemo kao država doći do pravog rešenja i u tome očekujem saradnju generala Bobetka. On sebi, svojoj porodici i Hrvatskoj može pomoći samo ako se pojavi pred tribunalom", kategoričan je Mesić.


vesti po rubrikama

^balkan

16:34h

Mesić ocenio: Hrvatska kao Bobetkov talac

16:41h

Delimustafić svedočio o ubistvu vojnika JNA

16:48h

Tetovo: Mladić ubijen dok je igrao košarku

      


FastCounter by LinkExchange