[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bura u Domu "Duško Radović"

Direktor (ni)je kriv

Miodrag Ristić odbacio odgovornost za seksualne zloupotrebe

Niš - Vest da su dve štićenice Doma "Duško Radović"navodno seksualno zlostavljali zaposleni, uzburkala je duhove u Nišu, naročito posle izjave člana Upravnog odbora Doma, Radomira Milosavljevića, da je bilo pokušaja zataškavanja ovog slučaja.

Milosavljević je krivicu za incident svalio na direktora ustanove, Miodraga Ristića, i optužio ga da je jednog od osumnjičenih za seksualno maltretiranje dece zaposlio bez obzira na navodnu kriminalnu prošlost. Takođe Milosavljević tvrdi da je izostala adekvatna reakcija i prilikom sumnje da je jedan od vaspitača bludničio sa devojčicom iz Doma.

Direktor tuži

Miodrag Ristić je rekao da će protiv Radomira Milosavljevića podneti tužbu za klevetu i istakao da je hajka na njega politički motivisana jer je član Socijalističke partije.

Povodom ovih ali i optužbi da je bilo finansijskih malverzacija u poslovanju juče je u Domu "Duško Radović" održana konferencija za novinare na kojoj je potvrđeno da je incidenata bilo ali da za njih nije odgovorno rukovodstvo ustanove.
- Samo dva dana posle prijave devojčice o nedoličnom ponašanju vaspitača održana je sednica Upravnog odbora na kojoj smo razmotrili događaj i obavestili MUP, tim za zlostavljanu decu i Centar za socijalni rad u Mladenovcu, gde je i prebivalište deteta. O svemu smo obavestili i resorno ministarstvo a protiv vaspitača pokrenuli disciplinski postupak. On je privremeno udaljen iz Doma, rekao je direktor Ristić i dodao da je na pravosudnim organima da utvrde istinu o ovom slučaju.

Ristić je odbacio i odgovornost za posledice drugog slučaja, seksualne zloupotrebe devojčica, za koji je osumnjičen čovek zaposlen u Domu bio na određeno vreme na poslovima održavanja. Istakao je da je osumnjičenog površno poznavao i da je imao utisak da je reč o ozbiljnom čoveku, tim pre što ima porodicu i odraslu decu te da nije mogao da pretpostavi da će se upustiti u seksualnu vezu sa maloletnicom.
- Učinili smo sve i u ovom slučaju radi utvrđivanja istine ali je Opštinsko tužilaštvo procenilo da ne postoji odgovornost za ovo delo zbog čega je odbačena krivična prijava protiv našeg, sada već bivšeg radnika, rekao je Ristić.

Nove činjenice o ovim događajima biće na sednici Upravnog odbora zakazanog za narednu nedelju.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

15:44h

Bura nezadovoljstva u Domu "Duško Radović"

15:52h

Opština Niš podržava akciju GPJE

15:59h

Radovi menjaju trasu

 FastCounter by LinkExchange