[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 18. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Članovi Gradske vlade na jučerašnjoj sednici odlučili

Još jedna mogućnost građanima

Produžen rok za prijavljivanje na toplovod do 1. novembra

Svim građanima, koji se do početka novembra prijave za program priključivanja na daljinsko grejanje, Izvršni odbor garantuje priključenje tokom ove grejne sezone, rekao je Bojan Stanojević, podpredsednik gradske vlade zadužen za komunalnu delatnost.

Pomoć Adi Cidanliji

Beograd će od 24. do 27. jula iduće godine biti domaćin Svetskog prvenstva u veslanju za mlade seniore do 23 godine. Zbog dotrajalosti objekata, ali i posebnih standarda za ovo takmičenje, gradska vlada će iz budžeta izdvojiti pet miliona dinara. Na ovom prvenstvu nastupiće oko 280 posada.

Po njegovim rečima dosad se prijavilo oko šest hiljada sugrađana, a troškovi participacije od 1.050 dinara ostaju nepromenjeni do 31. decembra.

Gradska vlada pokrenula je inicijativu kod Ministarstva za rudarstvo i energetiku, za osnivanje preduzeća koje će distribuirati prirodni gas u Beogradu. Po rečima Bojana Stanojevića, građani nisu zadovoljni snabdevanjem gasa, a korišćenjem ovog prirodnog dobra uštedelo bi se i do 12 hiljada kilovat sati u grejnoj sezoni po domaćinstvu.

Sekretarijat za kulturu poveriće nadzor nad poslovima popravke Pozorišta na Terazijama, Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju zemljišta, a izvođač radova biti izabran na konkursu, dok će preduzeće "Tehnounit koing" za 3,7 miliiona dinara izvesti građevinske radove u Domu omladine. Pored ova dva objekta, u planu je i uređenje krova i fasade na Rančićevoj kući, inače legatu profesora Aleksandra Kostića.

Legalizovano zdanje "Pinka"

Izvršni odbor podržao je predlog Sekretarijata za urbanizam, za verifikaciju urbanističko- tehničkih uslova za zgradu "Pinka" na Dedinju. Iako je na ovom mestu bila predviđena gradnja stambenog objekta, nadležne gradske institucije su odlučile da izađu u susret ovoj medijskoj kući, prilagode postojeće uslove, i dodele joj urbanističku dozvolu.

Gradsko zelenilo urediće deo Zemunskog keja, od restorana "Venecija" do hotela "Jugoslavija", pošto su na ovoj lokaciji nedavno uklonjeni bespravni objekti.

A. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:41h

Još jedna mogućnost za prijavljivanje na toplovod

21:48h

Obeležen Dan iskorenjivanja siromaštva

21:54h

Beogradska Pivara proslavila 163 godine postojanja

22:06h

Na otvaranju prve izložbe Ljube Nenadovića ...

22:12h

Treća sezona lige u malom fudbalu

22:19h

Izgradnja zabavno-sportskog centra u 44.bloku od proleća

22:26h

Izložba cipela i sandala: Dizajn kao umetnost

22:31h

Sutra na Kalemegdanu takmičenje aviomodelara

   


     


FastCounter by LinkExchange