[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 6. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nejasan status dva odlična džokeja

Suspenzija - da ili ne?

Status džokeja, Saše Glogovca i Saše Trbojevića, koji su od prošle nedelje odlukom vlasnika Žarka Dragičevića suspendovani ili "suspendovani" i dalje je nejasan.

Revoltirani odlukom da sjajnog dvogoca Big Dansera jaše džokej sa strane Đorđe Perović - odbili su da jašu za štalu "Dragičević" prošle nedelje u Karađorđevu. Vlasnik štale i preduzeća "Termograding", u kome su ovi džokeji inače zaposleni, zbog povrede radne discipline izrekao im je kaznu - umenjenje plate od 30 posto i zabranu jahanja u trkama (?) od 60 dana.

Odluka o kažnjavanju dostavljena je Hipodromu Beograd i Udruženju za galopski sport, čija Disciplinska komisija još uvek nije zasedala povodom ovog slučaja. Međutim, Hipodrom Beograd je bez odluke Disciplinske komisije zabranio dvojici džokeja učestvovanje u trkama. Na osnovu kog propisa nije poznato, ali dobro upućeni vele da takvog propisa i nema.

Ove nedelje, međutim, vlasnik je odlučio da bi Saša Trbojević ipak mogao da učestvuje u "Kostolcu" sa Dalilom D (štala Man Coop), pa je zatražio od Hipodroma da mu skine (nepostojeću?) suspenziju, samo za tu trku (!?). Hipodrom Beograd ponovo izlazi u susret vlasniku, pa će se tako popularni Marso izgleda već danas naći u sedlu. Na pitanje kakva je to "sad je vidiš, sad je ne vidiš" suspenizija, na Hipodromu nisu imali odgovor.

Da podsetimo, kada je Hipodrom Beograd nepobitno utvrdio da su grla Arkad, Ronaldo, Piano Melodi, bila pozitivna na doping testu, nije odmah izrekao suspenziju, čekajući odluku Disciplinske komisije, čak omogućavajući da ta grla trče i pobeđuju. Sada, kada se radi o internom sukobu vlasnika i džokeja, Hipodrom Beograd preuzima ulogu prekog suda. Ili možda odgovorni na Hipodromu smatraju da su vlasnici grla istovremeno i robovlasnici džokeja?

R. Grujić


vesti po rubrikama

^hipodrom

14:35h

Na beogradskom hipodromu veoma dobar trkački program

14:45h

Štala Makler grup: Entuzijazam i ljubav

14:50h

Nejasan status dva odlična džokeja

      


FastCounter by LinkExchange