[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 6. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tri koncerta na Bemusu

Pijanisti i Italijanski kvintet

U okviru šestog dana 34. Bemusa, publika će moći da prati tri koncerta. Na prvom u Kolarčevoj zadužbini u 11 časova nastupa pijanista Vladimir Milošević, u pratnji Orkestra FMU pod upravom Janoša Firsta, sa delima Vasilija Mokranjca, Ravela i Šostakoviča.

U ciklusu "Prvi put na Bemusu" Sanja Bizjak, pijanistkinja, izvešće dela Betovena, Šumana, Mihajlovića i Rahmanjinova u 18 časova u Skupštini grada. Gosti iz Italije, Kvintet Bruna Kanina, predstaviće se domaćoj publici u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini. Na programu će biti dela Mocarta, Rosinija i Šuberta.

Vladimir Milošević je klavir diplomirao na FMU u klasi Nevene Popović, a trenutno je na usavršavanju na italijanskoj pijanističkoj akademiji u Imoli. Osvojio je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Sanja Bizjak, nekadašnja učenica prof. Zlate Maleš u MŠ "Kosta Manojlović", upisala je sa 12 godina Pariski konzervatorijum u klasi Žaka Ruvijea. Iza sebe ima značajne međunarodne nagrade.

Pored osnivača ansambla Bruna Kaninija, u Italijanskom kvartetu sviraju i Gabrijele Pjeranunci (violina), Frančesko Fjore (viola), Roko Filipini (čelo), Franko Petraki (kontrabas). Bruno Kanini, pijanista, studirao je klavir i kompoziciju na Milanskom konzervatorijumu gde je bio i profesor više od 20 godina.

Nastupao je sa Filharmonijom milanske Skale, Berlinske filharmonije, Francuskog nacionalnog orkestra, Njujorške filharmonije.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

16:04h

Objavljena poema "Kukavica" Matije Bećkovića

16:12h

Tri koncerta na Bemusu: Pijanisti i Italijanski kvintet

16:19h

Nove teorije o poreklu Snežane i sedam patuljaka

16:26h

Vranje: Borini pozorišni dani

16:37h

Bečka premijera "Paviljona"

      


FastCounter by LinkExchange