[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 3. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U selu Drlače kod Ljubovije održani izbori u udruženju lažova

Kod lažova sve pošteno

U senci izbora za predsednika Srbije, 29. septembra u Drlačama kod LJubovije održani su izbori za predsednika Udruženja lažova "Drlače", za Drlačane ništa manje značajni, jer je u pitanju veoma prestižna titula. I dok je u spiskovima na biračkom mestu broj 36, za glasanje za predsednika Srbije bilo upisano 111 birača, ovde je mogao da glasa svaki od nekoliko stotina članova udruženja i svako ko izrazi želju. Oko 15 članova i prijatelja iz Republike Srpske prešlo je čamcem preko Drine i dalo svoj glas za budućeg predsednika.

A članovi misije OEBS-a nisu mogli da poveruju svojim očima. Zaštitni znak udruženja, svinja koja viri iz bundeve, posmatračima je objasnio Milenko Nenadović, koji je nekada radio u Nemačkoj i dobro govori nemački:

- Oprasila se krmača teška oko 550 kilograma i to u bundevi, 28 prasića odjednom. I šta će, morali su bundevu natovariti viljuškarom na FAP da bi je prevezli.

Mihaela Hajman iz Hamburga i Andreas Šlandenhajm iz Regensburga dali su svoj glas jednom od kandidata. Protivkandidati optužuju Milenka da im je na nemačkom rekao da glasaju za njega. Umesto spreja dobili su pečat na ruku, "da ne bi opet negde glasali".

Konkurencija za prvog među lažovima bila je jaka; četiri kandidata: Milan Tadić Trle, Goran Radovanović Daf, Ivan Radojičić Šiljo i Milenko Nenadović Žandar. Otac mu pre onog rata bio žandar, pa je nadimak od oca ostanuo sinu. Na biračkom mestu, kandidati u duhu lažova daju obećanja.

"Moj je program da budemo prvi lažovi u Srbiji, a zatim u Evropi. Svojim biračima obećao sam tele na ražnju ako pobedim. Daf je obećao petla ako negde ukrade, Šilja može da samo fanglu i mistriju i onda ostane bez posla, a Trle, "Dobrosrećnik" nešto ako mu tata pošalje iz Švajcarske" - obračunava se sa protivkandidatima Žandar.

Jedan od favorita, Ivan Radojičić Šiljo je i u biračkom odboru za izbor predsednika Srbije, pa je malo tamo - malo ovamo. Izbori u istoj zgradi, samo posebni ulazi. Pitamo ga gde je jača konkurencija:

- Ovde je gusto za izbor predsednika lažova. Ali ni ovih 11 tamo nisu loši, mogli bi i oni da konkurišu, s obzirom na predizborna obećanja, kažu Drlačani.

Ivan Šantelija je predsednik izborne komisije, pored kutije dežurali su Rokan iz Drlača i Kunjo iz Valjeva. U 20 časova i par minuta Šantelija saopštava rezultate: glasalo 235 birača, Daf dobio 39, Trle 45, a Žandar sa 55 i Šiljo sa 96 glasova idu u drugi krug. Mišo Stanojević donosi glasački materijal sa biračkog mesta Lokve gde je glasalo 20 Drlačana, ali ne remeti odnos snaga.

Doneta je odluka da se drugi krug glasanja održi na otvaranju sezone ribolova na mladicu, pored Drine. Na biračkom mestu broj 36, u Drlačama, najviše glasova dobio je Koštunica. Ali Drlačanima nije bilo dovoljno 11 kandidata pa su na dva listića glasači dopisali i zaokružili Žandarovo ime. Komisija nije imala razumevanja za njihove želje i listiće je proglasila nevažećim.

Svi se slažu da su izbori za predsednika lažova bili korektni. Da prebrojavanje glasačkih listića prođe bez mućki, starao se i trgovac Dragoljub Tadić ispred čije prodavnice je bilo biračko mesto, inače iskusan u tim stvarima, jer je višestruki odbornik u SO Ljubovija. Listići su prebrojavani u prodavnici, pa je morao i da vodi računa da se "ne pomešaju sa papirima iz kase". Kod lažova mora sve da bude pošteno.

Na kraju je pojedeno pečeno prase "koje će neko platiti", a kiša nije sprečila da se popije nekoliko gajbi piva. Uglavnom o trošku predsedničkih kandidata, ostalih lažova i trgovca Dragoljuba, ali bez znanja njegove Mace.

MILOJKO IVANOVIĆ


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

16:34h

Tri dana posle porođaja rekli su da je stariji blizanac umro

16:48h

Ljubovija: Održani izbori udruženja lažova

17:12h

"Glas" sa pitomcima i svršenim studentima Policijske akademije

17:26h

Otvoreno prvenstvo u planinskom orijentiringu na Rajcu

 


     


FastCounter by LinkExchange