[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 3. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Istraživanje o karakteru Ostrvljana

Britanci su cicije

Iz hotela obavezno uzimaju peškire, šampone, sapune...

LONDON (Beta-AFP) - Britanci su cicije, a ne znaju ni da ulažu svoj novac, pokazalo je istraživanje instituta NOP koji je naručila banka Ejbi nešenal. Pet odsto Britanaca priznalo je da je raskinulo vezu uoči Božića ili Dana ljubavi, samo da partneru ne bi moralo da kupi poklon. Sedamnaest odsto njih priznalo je da kopira kompakt diskove i video kasete, pre nego što ih pokloni.

Skoro polovina od 1.000 ispitanika rekla je da kad ide u bioskop ponese grickalice od kuće, 23 odsto da koristi ponovo neponištene poštanske marke, a 21 odsto Britanaca, kada koristi mobilni telefon, od sagovornika traži da ih oni pozovu. Svaka sedma anketirana osoba priznala je da se šiša veoma kratko, da ne bi često morala da ide kod frizera. Čak 29 odsto ispitanih priznalo je da iz hotela odnosi šampone, sapune, peškire i mantile za kupanje.

Banka Ejbi nešenal navela je i da Britanci, koji su toliko vešti na uštedama, paradoksalno, ne znaju da novac ulažu po najpovoljnijim uslovima. Skoro 25 miliona Britanaca ima tekuće račune u četiri najpoznatije banke, uprkos tome što one daju kamatu od samo 0,1 odsto, naspram tri odsto koliko daju manje banke. Poznatije banke, dodaje Ejbi nešenal, imaju i veće zatezne kamate.


vesti po rubrikama

^panorama

15:03h

London: Britanci su cicije

15:11h

Linc: Četvorogodišnjak prijavio babu policiji

15:23h

London: Madona hoće da postane balerina     


FastCounter by LinkExchange