[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


foto: Peđa MilosavljevićReporter "Glasa" u redu za plaćanje telefonskih računa kao sumnjivo lice

Svi u istom sosu

Kad saberete telefon i struju, za jelo ne ostane ništa, žale se platiše

Početkom prošlog veka budući narodni poslanici pred izbore su delili seljacima po levi opanak, a posle glasanja, ako sve prođe valjano, dobiju i desni. Ovih dana Beograđani dobijaju samo - leve račune. Penzionerka Ljiljana Menenj nosi dva para čarapa. Iseče jednu iscepanu nogavicu, pa posle gleda da upari levu i desnu.

- Verovatno mnogi seku čarape kao ja. A drugi nam seku telefon!
U pošti u Pohorskoj, u Novom Beogradu niko ne primećuje plakat "Dajte krv, ispunite život". Svi dolaze da daju - pare. Telefonski računi rastu nekim čudom, a niko ništa ne razume. Otegao se red kao crevo, gunđa se kroz stisnute zube i - plaća.
- Je l' može na reč? Nisam ponela račun, a platila sam, snishodljivo moli neka žena.
- Rečima više ne verujemo, odgovara službenica.

Šef bradonja sa ostacima zelene salate na bradi nije raspoložen iako je doručkovao.
- Piši! Kad država duguje plate, penzije, dečje dodatke i invalidnine niko ne plaća kamate. Ova telefonska linija je moje lično vlasništvo, platio sam i nju i račun. Ovima je teško da pogledaju u kompjuter, pa nam posle naplaćuju kamate.
- Svi smo mi u istom sosu, dodaje drugi.
- Ma, piši da su lopuže svetske, uporan je konobar Dragan.

Nikola Jovanović u poslednja tri meseca platio je 12 hiljada dinara samo telefonske račune.
- Tri meseca zaredom dobijam izvod i ispada da je neko zvao vruće linije i to prepodne kad nikog nema kod kuće. Ovaj mesec sam se dosetio da im stanem na rep, pa da vidimo... A neko će debelo nagrabusiti zbog ovog!

Iznervirana žena izlazi iz Telekomove prostorije za reklamacije:
- Ova nije normalna. S kojeg đoke, da prostiš, da okrenem 977 za kvarove, ako mi je telefon pokvaren. Kažu ima negde telefon, besplatno, a ovi me upućuju na govornicu.

Jedan omalen čovek ide sumanuto po zgradi pošte, ulazi, izlazi okreće se oko sebe grčevito držeći račun od 10.300 dinara.
- Danas sam doputovao. Bio sam preko bare. A sad sam kao lud! Ma, deset hiljade majke im... Ovi nisu ni za kašikaru, nego da uzmeš pumpu za grožđe, sipaš benzin, polako ideš i pališ ga odozdo, krsti se preneražen i očajan, pa nastavlja: "Otkad sam ga uključio nisam potrošio 10 hiljade. Sad me šalju u Vasinu, valjda da brojimo impulse!

- Više se ne isplati imati telefon. Ne možeš da zaradiš toliko para. Ja šest meseci nisam bio tu, a za struju mi stiglo 60 hiljada dinara. Kad saberete telefon i struju, za jelo ne ostane ništa, žali se Ivo Vulićević iz Zemuna kome je stigao pogolem račun - 3.600 dinara.

- Ne znam da li sam ja prolupala, a sigurno nisam čista, ali ovo je luda kuća. Šta je ovo u stvari? Ti si niko, i ja sam niko! Imam penziju osam hiljada dinara, a telefonski račun - tri hiljade, i tako već tri meseca... Nekad smo pevali, bili normalna nacija, a sad samo Cigani pevaju. Ko je ovde lud, pita se penzionerka Ljiljana Menenj.

- Meni je za kancelariju prošlog meseca stigao račun od 56.000 dinara. Da sam unajmio pet kurira za sve te pozive, ne bi me toliko koštalo. Da ne ide Đinđić na letovanje pomoću ovih računa. Bog te mazo, kakvo li je to letovanje, iznervirao se neki privatnik. Upada čovek koji već treći dan dolazi da mu uključe telefon. Nastaje opšta gungula. Izlazi mladić i upozorava:

- Unutra je krvoproliće! Neka niko ne ulazi!
Žali se tako narod na Telekom, na državu... i plaća. Ostale mu samo izreke da mu bude lakše - gde će šut sa rogatim nego mečki na rupu!

Sanja M. Petrović


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:24h

Bosanski Petrovac: Vraćaju se samo stari

15:58h

Reporter "Glasa" u redu za plaćanje telefonskih računa kao sumnjivo lice

16:12h

Inovator Obrad Ristić razočaran statusom pronalazača u Srbiji

16:37h

Boriša Milivojević iz Rabrova kod Požarevca pravi najbolje vino u Braničevu

 

 


     


FastCounter by LinkExchange