[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prekinuta blokada niške deponije smeća

Policija otvorila put

Niš - Sedmodnevna blokada deponije smeća, koju su organizovali meštani Pasi Poljane da bi skrenuli pažnju na komunalne probleme u svom selu, juče oko podneva okončana je intervencijom policije. Policija je pozvala građane koji su blokirali prilaz deponiji da se raziđu, što su oni i učinili, tako da je cela akcija prošla bez ikakvih incidenata.

- Sve je prošlo u najboljem redu, ali više nećemo tolerisati ovakvo ponašanje. Naši ljudi će se postarati da se ovakva situacija ne ponovi te da se omogući normalno funkcionisanje komunalnih službi, rekao je za "Glas" Radisav Gvozdenović, načelnik SUP-a Niš.

Situacija izazvana višednevnom blokadom deponije juče je dovedena do usijanja protestnom vožnjom kamiona punih smeća centralnim gradskim ulicama.

- Želeli smo da građanima stavimo do znanja da nismo krivi što je grad zatrpan đubretom. Našli smo se u bezizlaznoj situaciji jer je blokada gradske deponije nastavljena a zbog velikih troškova i ograničenog kapaciteta deponije u Leskovcu nismo više bili u mogućnosti da smeće odvozimo u ovaj grad, kaže Dragan Stefanović, rukovodilac sektora "Čistoća" JKP "Mediana".

Miodrag Stanković Uča, odbornik SPO u Skupštini grada koji je predvodio protest, najavio je nastavak pritisaka na gradsko rukovodstvo, ali nije precizirao kakvom će vidu protesta pribeći.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

16:11h

Dopunski izbori biće ponovljeni u nekim izbornim jedinicama

16:20h

Prekinuta blokada niške deponije smeća

16:28h

Sanacija kuća oštećenih u NATO bombardovanjuFastCounter by LinkExchange