[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 01. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Partizan Mobtel promovisao tim za odbranu duple krune u narednoj sezoni

Momci za koje će se čuti

Mnogi od njih postaće udarne igle reprezentacije, poručio Divac iz Skramenta

Promociju Partizanovog tima za narednu sezonu u biznis klubu "Jelena", otvorila je audio poruka iz Sakramenta predsednika Vlada Divca.

- Žao mi je što zbog obaveza ne mogu da prisustvujem promociji Partizana, koji je jedan od mojih najvećih prioriteta. Saša, Dule i ja verujemo u ovu mladu ekipu. Mislim da će mnogi od ovih momaka jednog dana postati udarne igle jugoslovenske reprezentacije - poručio je Divac.

Čanak kapiten
Partizan Mobtel u sezonu ulazi sa sledećim sastavom: 4. Uroš Tripković (bek šuter) 5. Slobodan Savović (bek šuter), 6. Marko Lekić (centar), 7. Dušan Kecman (bek šuter), 8. Đuro Ostojić (centar), 9. Blagota Sekulić (krilni centar), 10. Ivan Radenović (krilo), 11. Kosta Perović (centar), 12. Nenad Krstić (centar), 13. Miloš Vujanić (plejmejker), 14. Vule Avdalović (plejmejker), 15. Nenad Čanak (krilni centar, kapiten), 16. Marvin O Konor (bek šuter).
Iz prošlosezonskog tima otišli su Šćepanović (Skiper), Stanojević (Alba), Petrović (FMP), Nađfeji (Ural), Gajić, Materić (Hemofarm) i Glintić.

Marvin O Konor: Titula za devojku
Posle tri NCAA sezone, Partizan je pojačao bek Marvin O Konor, najbolji igrač Univerziteta Sent Džozef.
- Moj posao je da pomognem ekipi da odbrani titulu - kaže O Konor. - Sviđa mi se ovaj tim, momci samo žele da pobede i ne brinu koliko će dati poena.
O Konor za sada ne razmišlja o NBA karijeri...
- Na prvom mestu mi je da dobro igram u Evropi. Ako se vratim u Ameriku i zaigram u NBA - OK.
Zbog španske turneje još nije stigao da bolje upozna Beograd.
- Nisam imao vremena za upoznavanje. Ne sumnjam da ću se osećati kao kod kuće. Zato sam i pre nekoliko dana doveo iz Amerike devojku i još neke ljude.

Podatak da crno-beli u sezonu ulaze s timom proseka 21 godinu, jasno definiše opredeljenje klupske politike.
- Koncepcija za sledeću sezonu kolebala se između stvaranja šampionskog tima i velikih igrača - kaže potpredsednik Predrag Danilović, koji je u ime kluba uručio plaketu zlatnom reprezentativcu Milošu Vujaniću. - Pošto je naš posao vezan za ekonomsko okruženje, teško je dovesti velika imena. Odlučili smo se za talentovanu, zdravu ekipu, spremnu da sve žrtvuje za Partizan. Istinski verujem u ovaj tim.

Osim odbrane duple krune, Partizanovi klinci pokušaće da nesumnjivu perspektivu dokažu i u Evroligi.
- Poziv Evrolige nije stigao iznenada - ističe Danilović. - Bili smo u stalnom kontaktu, nadali se, ali nismo sa sigurnošću očekivali to mesto. Ovo je mlad tim koji nema šta da izgubi u Evroligi, koju treba shvatiti kao jak trening za domaća takmičenja. Naravno, niko neće izaći na teren da izgubi s 15-20 razlike. Znam da neće sve teći kako treba, ali verujem da ćemo iz neminovnih kriznih perioda izaći još jači.

Partizanove ambicije u stručnom delu naslanjaju se na Dušana Vujoševića, najtrofejnijeg trenera u klupskoj istoriji.
- Ambicije su realne, da posle ne bi bilo razočaranja - kaže Vujošević. - Evroliga sa 24 kluba, jača nego prošle sezone, treba da nam posluži kao škola. Bio bih zadovoljan ako bismo se ravnopravno nosili s rivalima, pobeđivali i gubili. Dizaćemo ruke samo da branimo šut protivnika, ne da se predajemo. Bez obzira na sastav, Partizanova je obaveza da brani šampionsku titulu u prvenstvu. Ima u ovoj ekipi imena koja će obeležiti jugoslovensku košarku u narednoj deceniji.

Sponzori i prijatelji, među kojima je bio i Saša Đorđević, poželeli su Partizanu mnogo uspeha u sezoni koja počinje 5. oktobra utakmicom protiv Hemofarma u Vršcu.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

15:00h

Plavi odbojkaši protiv Japana treba da overe prvo mesto u Argentini

15:10h

Milan Dudić optimist pred revanš meč protiv Kjeva u Veroni

15:15h

UEFA priznaje samo Fudbalski savez Jugoslavije, odbila FS Kosova

15:25h

Vesti iz FSJ

15:40h

Na programu treće kolo Lige šampiona

15:45h

Iako ima povoljan rezultat iz Lisabona, Tumbaković ne može mirno da spava

16:50h

Partizan Mobtel promovisao tim za odbranu duple krune u narednoj sezoniFastCounter by LinkExchange