[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 01. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pajtić: Labusa u drugi krug izbora "uvela Vojvodina"

Šešelj najveće iznenađenje

NOVI SAD (Tanjug ) - Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a u Vojvodini Bojan Pajtić ocenio je da je Miroljuba Labusa u drugi krug izbora "uvela Vojvodina".

Prema rezultatima više od 90 odsto obrađenih biračkih mesta (od 1.811 u Vojvodini), Labus je ubedljivo pobedio sa 37 odsto dobijenih glasova u 29 od 45 vojvođanskih opština, istakao je Pajtić.

"Koha ditore": Izbori bez odjeka na Kosovu
Prištinski dnevnik na albanskom jeziku "Koha ditore" piše danas da su izbori u Srbiji "prošli gotovo bez odjeka na Kosovu". List konstatuje da je manji broj Srba izašao na "izmanipulisane izbore na teritorijama izvan nadzora Unmika". "Koha ditore" takođe navodi da su izbori održani u 19 kosovskih opština u kojima žive Srbi, i da prema izveštajima Unmikove policije i Kfora nije bilo incidenata.

Predsednik LSV-a Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je visok procenat glasova koje je na predsedničkim izborima u Srbiji osvojio lider radikala Vojislav Šešelj "izuzetno iznenađenje" i plod sporosti političkih reformi u Srbiji. U prvoj izjavi za medije pošto su saopšteni nezvanični rezultati predsedničkih izbora u Srbiji, Čanak je rekao da je "to definitivan znak da se političke reforme moraju ubrzati".

Nova demokratija izrazila je zadovoljstvo što su predsednički izbori u Srbiji protekli u miru i bez incidenata i ocenila da je "od naročitog značaja da su to bili istinski demokratski izbori".

Visoki funkcioner DPS-a Igor Lukšić ocenio je da će drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji biti "zanimljiv". Komentarišući ishod prvog kruga predsedničkih izbora u Srbiji, Lukšić je primetio da je biračko telo u toj republici i dalje u znatnoj meri nacionalistički orijentisano. Portparol SNP-a Dragan Koprivica, komentarišući izborne rezultate u Srbiji, rekao je da se "desilo ono što se i očekivalo". On je procenio da će "značajan broj" glasača u Srbiji, u drugom krugu predsedničkih izbora, preći na Koštuničinu stranu, pa se može očekivati njegova pobeda.

Predsednik Vlade RS Mladen Ivanić rekao je da se na izborima u Srbiji u prvom krugu desilo ono što je i bilo očekivano i dodao da se ovi izbori neće posebno odraziti na izbore u RS 5. oktobra.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Svetski mediji već prognoziraju ishod drugog kruga

17:20h

Koštunica potvrdio pisanje "Glasa javnosti"

17:30h

Hag: Svedok tvrdio da su srpske snage činile zločine

17:40h

Niko od 11 kandidata nije osvojio potrebnu većinu

17:45h

Labusov štab: Utakmica nerešena

17:50h

DSS o uspehu svog kandidata

18:00h

Šešelj tvrdi da Labus nije prošao u drugi krug

18:10h

I u drugom krugu potrebno da glasa polovina upisanih

18:25h

EU o predsedničkim izborima u Srbiji

18:30h

Međunarodni posmatrači o toku izbora

18:40h

Pajtić: Labusa u drugi krug izbora "uvela Vojvodina"

18:55h

Bogosavljević o Labusu i Koštunici: Dobili manje od očekivanog

19:10h

RIK obradila 85,17 odsto: Potvrđeno vođstvo Koštunice     


FastCounter by LinkExchange