[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 30. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragan Džajić, direktor našeg najtrofejnijeg kluba, uveren u ispravan put kojim idu crveno-beli

Bolje žrtvovati sezonu
nego šampionsku ekipu

Ova mladost može da bude evropska radost. Mogli smo da zadržimo neke starije, ali bismo izgubili tri godine.

Mladost je obično radost i sigurno budućnost, pa u Crvenoj zvezdi, mada svesni da je potraga za novim trofejima u svakoj varijanti obaveza, bore se da svojoj deci omoguće da već u ovoj sezoni iskažu nesporan talenat.

Da li se može i jedno i drugo, da li se može praviti tim za pet-šest narednih godina i ujedno pobeđivati, e to je već pitanje za predsednika Dragana Džajića. Čuvar zvezdanog dvorca u Ljutice Bogdana već godinama, čovek koji je stvarao i stvara generacije pobednika, opet je na novom putu iskušenja.

Generacija 1984.

Baš je mlad crveno-beli tim. A iz generacije rođene 1984. godine čak petorica: Dejan Milovanović, Dušan Basta, Marko Perović, Boško Janković i Dragan Mrđa. Nešto stariji su: Milan Bogunović (1983), Aleksandar Luković (1982), Marjan Marković, Nemanja Vidić i Vladimir Dišljenković (1981), Dragan Bogavac (1980), braća Dudić (1979)...

- Tako je to u fudbalu - smireno priča po mnogima naš najbolji fudbaler svih vremena. - Mi smo mogli da zadržimo nekoliko iskusnih igrača od prošle sezone, ali bismo izgubili tri godine! Da upravo tako, jer, sa dečacima iz naše škole, koji sada dobijaju šansu iz utakmice u utakmicu, kupujemo vreme. Svesni smo, naravno, da ćemo se u ovoj sezoni susretati sa toplo-hladnom varijantom, ali bez muke nema nauke.

Dok mladi ne stasaju titula može da "pobegne"?
- Nije loše žrtvovati jednu sezonu zarad tima koji će nam donositi trofeje u narednih pet-šest godina - jasan je i glasan predsednik Crvene zvezde.

- Mi zaista imamo mlad i supertalentovan tim i moramo da učinimo sve da se ti dečaci ne izgube u bezvazdušnom prostoru koji se često stvara na prelazu iz omladisnkog pogona u najbolji sastav. Svesni smo, zacelo toga, i rešeni da na tom putu istrajemo. Međutim, to je pitanje struke, mora da se nastavi sa obukom i usavršavanjem, što će uz iskustvo koje donose utakmice, svakako doneti postepen ali siguran rast tih dečaka koji svakako zaslužuju i pažnju i tretman.

Doći će jednog dana i Brazilci, Argentinci...

Navijači očekuju i neke strance kao ispomoć za Ligu šampiona?
- Svakako da kao i svi zvezdaši i mi u klubu sanjamo taj dan kada ćemo stići do Lige šampiona, ali smo i svesni da je vrlo teško priključiti se evropskom kremu. Objašnjenja, jasno, nisu potrebna jer su svima poznata. Doći će i taj dan pa će na "Marakanu" stići i neki Brazilac ili Argentinac, možda i neki igrači iz Bugarsle ili Grčke, na primer, međutim, u ovom trenutku naš prevashodni cilj je da istrajemo na projektu koji smo započeli. Jer, ponoviću, imamo zlatan majdan i moramo to iskoristiti.

Stvaranje igrača, znači, mora da bude primaran cilj?
- Da, u svakom slučaju, treneri će imati moju punu podršku. Zvezda ima zlatan rudnik i to moramo da iskoristimo. Znam da je to najteži deo posla, verujem da to shvataju i naši navijači, pa iako niko od nas ne voli da gubi, što je logično, moraćemo da prihvatimo i neke poraze. Rekao sam već, mogao sam da zadržim neke starije i s njima bismo sigurno osvojili nekoliko bodova više, ali time se ne bismo približili osnovnom cilju.

Zvezda je uvek znala da dobro probere i izabere na tržištu?
- Naravno, i od te prakse ne odustajemo. Hoćemo da nosioci igre budu naša deca, ali, uvek će se pojaviti neki Krivokapić ili Bogdanović koji su nam potrebni. Pojaviće se i neki novi klinci, na primer, u Velikoj Plani, i mi ćemo ih selektirati...

Dragan Džajić je svoje rekao, a on retko troši reči uzalud...

U Veronu na pobedu

Već u četvrtak, veliko iskušenje, revanš meč sa Kjevom u Veroni.
- Kjevo za nas nije nepoznat rival, prošle sezone smo ih često gledali u TV prenosima i igrali su možda i najlepši fudbal u Italiji. Protiv Lacija briljantni, ali smo ih mi na "Marakani" imali. Respekt, naravno postoji, ali u Veronu idemo da pobedimo. Belu zastavu svakako nećemo nositi.
Zadovoljan je Džajić prvim evropskim mečom bez obzira na 0:0.
- Treba znati igrati na rezultat protiv Italijana koji su upravo za to majstori. Objektivno, teško ih je eliminisati, ali šansa postoji. I mi ćemo učiniti sve da je zgrabimo, obema rukama.


J. Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

15:00h

Dejan Koturović, poslednji svetski šampion bez angažmana

15:15h

Dragan Džajić: Bolje žrtvovati sezonu nego šampionsku ekipu

15:25h

Jelena Janković, prošle godine najbolja juniorka planete, priprema seniorsku karijeru

15:40h

Albert Nađ posle šest godina ponovo u crno-belom

15:50h

U Ljubljani ekspediciju Crvene zvezde dočekali raširenih ruku

15:55h

Aviomodelar Ivan Kolić na pragu osvajanja Svetskog kupa

22:45h

Na startu Svetskog šampionata za odbojkaše Jugoslavija pobedila Španiju 3:1

 FastCounter by LinkExchange