[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 30. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavljaju se zločini na beogradskom asfaltu, počinioci ostaju nepoznati

Ubice stižu "audijem"

Ubistvo braće Šljukić izvedeno profesionalno, ispaljeno tridesetak hitaca iz "kalašnjikova". Sačekuša nedaleko od izlaza sa autoputa

BEOGRAD - Vatreni obračuni na beogradskom asfaltu odvijaju se kao na filmskoj traci. Scenario je gotovo isti, žrtve su žestoki momci i novokomponovani biznismeni, kojima su šanse za spas nikakve i pored naoružanog obezbeđenja , koje ih prati u stopu.

Egzekutori uglavnom stižu "audijem", naoružani su automatskim oružjem, po potrebi s prigušivačem. Akcije su munjevite, kao i minulog petka u ponoć, kada su na autoputu nedaleko od Centra "Sava" ubijeni sa tridesetak hitaca iz "kalašnjikova" Sredoje Šljukić Šljuka (30), vođa zvezdarskog klana i njegov brat od strica Zoran Šljukić (25). Sredoje Šljukić bio je vlasnik moderne benzinske pumpe u Malom Mokrom Lugu, suvlasnik diskoteke "Taš" i nekoliko lokala u Beogradu.

Sumnjičili su ga za više pucnjava, ali ništa nije dokazano i nije bio osuđivan, a poznavaoci prilika u beogradskom podzemlju kažu da je imao jake veze u policiji i da su često mladići iz njegovog okruženja prihvatali krivicu. Beogradska policija tokom vikenda saslušala je tridesetak osoba u pokušaju da rasvetli ovaj zločin, koji je nema sumnje izveden profesionalno, kao i prethodna nerazjašnjena ubistva, kojih je samo u poslednje dve godine bilo više od tridesetak.

Stradaju i policajci

Osim žestokih momaka u poslednjih pet godina u Beogradu su ubijeni visoki policijski funkcioneri Milorad Simić Simke , Milorad Vlahović Vlaja, Radovan Stojčić Badža i inspektor Dragan Radišić. General-major Boško Buha, pomoćnik načelnika RJB, smrtno je ranjen 10. jula 2002. oko 2.40 sati na parkingu ispred hotela "Jugoslavija" u Beogradu. Pre toga Buha je sa prijateljima bio na večeri na splavu "Žabar". Nepoznati napadač ispalio je više hitaca iz automatskog oružja u policijskog generala dok je ulazio u svoj džip. Buha je preminuo oko 4 sata u Urgentnom centru.

Milutin Šćepanović (31) zvani Mića Križan i njegov telohranitelj Gradimir Pakalović (36), obojica iz Obrenovca, ubijeni su 15. februara 2001. oko 22.10 sati. Nepoznati napadači iz automobila u pokretu pucali su u "mercedes 600", u kome su bili Šćepanović i Pakalović, koji se posle pucnjave zaustavio i udario u banderu u blizini Ambasade Rumunije, u Kneza Miloša kod broja 70.
Miodrag Stojanović (51), zvani Gidra, Ginisov rekorder u stomačnim sklekovima, ubijen 18. februara 2001, kada je ušao u svoj "audi A4", parkiran preko puta Teniskog kluba "Partizan" u Humskoj ulici.

Milan Đorđević Bombona (50), kum Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je 11. marta 2001. godine, nedaleko od svoje kuće po povratku sa fudbala. U kolima su ubijeni i njegovi prijatelji Dušan Milovanović (46) i Miloš Roknić (49), a ranjen Bombonin sin Nenad (15).
Luka Mirković (39), beogradski biznismen, ubijen je pred troje maloletne dece 24. aprila 2001. godine u dnevnoj sobi svoje kuće u naselju Medaković 3. Ubica je iz "škorpiona" kroz prozor pucao u Mirkovića.
Milan Rajković (45), ubijen 30. aprila 2001. Kod njega je pronađena službena legitimacija MUP-a Crne Gore.

Leš Zorana Ristovića Prike, pripadnika JSO MUP-a Srbije, pronađen je u Žarkovačkom potoku 5. juna 2001. Telo je navodno bilo isečeno noževima, a glava uvijena u najlon kesu.
Branislav Trojanović Trojke (48), vlasnik FK "Zvezdara", ubijen je 21. jula 2001. dok je startovao automobil kako bi krenuo na Aerodrom Beograd. Napadač je na njega ispalio 8 hitaca iz pištolja sa prigušivačem.
Vladan Vidović Sida (29), Beograđanin za kojim je bilo raspisano nekoliko sudskih i policijskih poternica, ubijen je 26. jula, u vikendici u selu Guberevac.

Momir Gavrilović, bivši pripadnik DB Srbije, ubijen je 3. avgusta 2001. oko 22.15 sati u Ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu. Ubica je na njega ispalio više hitaca iz automatskog pištolja kalibra 7,65m. Policija je na mestu pronašla 11 čaura. Nekoliko dana kasnije obelodanjeno je da je Gavrilović na dan ubistva bio u kabinetu predsednika SRJ Vojislava Koštunice, gde je navodno dostavio dokumenta o povezanosti mafije i ljudi iz vrha vlasti u Srbiji. Tužilaštvo je zatražilo od policije da ispita okolnosti. Ispostavilo se da Gavrilović nije dostavio dokumenta, ali je pričao o mafiji sa Koštuničinim savetnicima. Policija je navela da se Gavrilović družio sa kriminalcima i da je sa nekima bio u poslovnim odnosima.

Slavko Mijović (50), Mija Pijuk, blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je 18. oktobra 2001. godine. Miroslav Sekulić Sekula (39), beogradski biznismen, ubijen je 10. novembra 2001. pred očima supruge i maloletnog sina. Napadači su na njega ispalili rafale iz auta u pokretu, dok je bio u "mercedesu" na Obrenovačkom putu.
Nenad Pumpalović (32) ubijen je 26. novembra dok je popravljao "ford" ispred svoje kuće. Napadač je prišao i pucao posle kraće svađe.

Veljko Cerović Cerka (43), i njegov kum Ranko Vasiljević Rustikal (40), članovi tzv. bosanske ekipe u Beogradu, ubijeni su u kafiću "Plavi jahač" 23. decembra. Sa vrata Cerovićevog lokala ubica je pucao u kumove i pobegao.
Na Ljubišu Buhu, zvanog Čume, kontroverznog biznismena iz Surčina, nepoznati napadači pokušali su atentat dok je bio u svojoj firmi "Difens". Tom prilikom ubijen je njegov telohranitelj Ivica Nikolić, a napadaču koji je pokušao da puca u Čumeta zaglavio se metak u cevi automata.

Veselin Božović Vesko teško je ranjen 5. septembra na raskrsnici trgovačke i solunskih boraca u Žarkovu, a dva dana kasnije podlegao je povredama u Urgentnom centru. Ubice su i ovom prilikom pucale iz "audija", a u obračunu su ranjeni i Božovićeva nevenčana supruga Snežana Mitrović (29), četvorogodišnji sin Boris i dve devojke koje su se zatekle na raskrsnici.

D. O. - T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:22h

Nastavljaju se zločini na beogradskom asfaltu, počinioci ostaju nepoznati

18:38h

Istraga protiv Dragana Stojkovskog (41) iz Kačareva

18:51h

Priča iz Palate pravde: "Uhapsili" komšije da bi dobili parnicu

      


FastCounter by LinkExchange