[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 28. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Alarmantna situacija u Nišu zbog blokade deponije

Đubre putuje u Leskovac

Kolona kamiona sa niškim otpadom je krenula prema Leskovcu.

NIŠ - Niš je juče ujutru osvanuo sa prepunim kontejnerima đubreta. Više desetina stanara Pasi poljane dva dana drži pod blokadom gradske deponije, zbog čega kamioni "Čistoće" ostaju puni đubreta.

Pasipoljanci traže rešavanje komunalnih problema, asfaltiranje kružnog puta oko naselja, završetak škole i izgradnju vodovoda i kanalizacije. Na prekjučerašnjem zakazanom sastanku sa gradskom vlašću se nisu pojavili, a tada je rečeno da meštani Pasi Poljane godinama ne plaćaju komunalne troškove.

Kontejneri puni politike

- Neko za ovo mora da odgovara jer je materijalna šteta ogromna. Pretpostavljam da će se situacija normalizovati u nedelju, odnosno na dan predsedničkih izbora, jer smatram da blokada ima političku pozadinu - istakao je Radisavljević.

Dnevno 230 tona smeća

Prema procenama Dragana Stefanovića, direktora "Čistoće", Nišlije dnevno naprave oko 230 tona tona smeća. Kaže da "ne može ni da prognozira koliko će situacija sa nagomilanim smećem u gradu otići daleko, ako se blokada nastavi, a mehanizacija popusti".

Dragan Radisavljević, zamenik direktora u ovom sektoru kaže da je stanje u gradu sa odvozom smeća alarmantno.
- Doneli smo odluku da smeće vozimo na leskovačku deponiju. Prva kolona od 12 zatvorenih i tri otvorena kamiona sa niškim otpadom je krenula prema Leskovcu. Radimo 24 časa jer je đubreta sve više, a mi nemamo dovoljan broj vozila za redovan transport na liniji Niš-Leskovac. U vozilima su se stvorile kiseline koje razjedaju gume i mekše metale. Gibnjevi na vozilima su popustili zbog prevelikog tereta. Šteta je ogromna, jer se istovar u Leskovcu plaća kao i gorivo za vozila. Moram da pohvalim naše radnike što se u gradu već nije proširila neka zaraza mada saznajemo da su se oko nekih kontejnera u po bela dana pojavili pacovi - rekao je Radisavljević za "Glas".

Dodaje da "Čistoća" ima mnogo poziva od građana zbog nagomilanog otpada, a posebno na Bulevaru Nemanjića, gde živi oko 70 hiljada građana.

M. S.


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

15:02h

Alarmantna situacija u Nišu zbog blokade deponije

15:09h

Nezadovoljni seljaci pokušali silom da uđu u zgradu SO Vrbas

15:14h

Sokolski dom u Novom Sadu proglašavaju spomenikom kulture

15:21h

Zaječar: Predstavljen plan ujedinjenja mlekara jugoistočne Srbije

15:28h

Prekinuta sednica SO Bor

15:36h

Čačanska "Elektrodistribucija" spremno dočekuje zimsku sezonu

 

 


     


FastCounter by LinkExchange