[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 27. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


MIP BiH odložio posetu Svilanovića Sarajevu

Bez parafa na sporazum
o dvojnom državljanstvu

SARAJEVO (Beta) - Predsedavajući Saveta ministara BiH Dragan Mikerević kritikovao je šefa MIP-a BiH Zlatka Lagumdžiju što potpisivanje Sporazuma o dvojnom državljanstvu sa SRJ uslovljava izmenama Zakona o državljanstvu BiH.

U otvorenom pismu Lagumdžiji, on osuđuje njegovu "samovoljnu odluku kojom potpisivanje Sporazuma o dvojnom državljanstvu sa SRJ uslovljava usvajanjem izmena i dopuna Zakona o državljanstvu BiH u BiH Parlamentu". On smatra da otkazivanje pripremljenih poseta može imati višestruko negativne posledice.

Posetu ministra inostranih poslova SRJ Gorana Svilanovića Sarajevu, koja je bila planirana za juče, odložilo je MIP BiH. Otkazani susret trebalo je da rezultira potpisivanjem ugovora o dvojnom državljanstvu, te o prelasku državne granice, kojim bi svim državljanima BiH bio omogućen ulazak u SRJ sa ličnom kartom, što je do sada važilo samo za građane RS.

Predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da je prolongiranjem potpisivanja nekoliko sporazuma između BiH i SRJ loš potez vlasti BiH i predizborni trik Lagumdžije i člana Predsedništva BiH Beriza Belkića. "To je pariranje skorašnjoj izjavi predsednika SRJ Vojislava Koštunice koja je opet politički iskonstruisana, rekao je Špirić.


vesti po rubrikama

^balkan

17:02h

U Hrvatskoj sve napetije: Haška optužnica razbolela Bobetka

17:13h

BiH među vodećim potrošačima duvana

17:21h

Busek pozdravio trilateralu u Sofiji

17:29h

Solana u poseti Sarajevu

17:37h

MIP BiH odložio posetu Svilanovića Sarajevu

17:52h

Skoplje: Poplava lažnih diploma

      


FastCounter by LinkExchange