[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GLAS istražuje

Koliko su optimisti predsednički kandidati?

Svi svakog pobeđuju

Labus i Živojinović: Pobeda u prvom krugu. Koštuničin štab: Koštunica ubedljivo pobeđuje Labusa. Šešelj: Do nogu ću potući Koštunicu

BEOGRAD - Miroljub Labus, Velimir - Bata Živojinović, Dragan Radenović i Tomislav Lalošević pobediće na izborima za predsednika Srbije već u prvom krugu, 29. septembra, Vojislav Šešelj i Borislav Pelević slavlju se nadaju u ponovnom glasanju gde očekuju Koštunicu, dok će sadašnji šef države, pak, u "velikom finalu" pobediti Miroljuba Labusa.

Ovako, u najkraćem, izgleda rezultat ankete koju je naš list juče obavio sa gotovo svim predsedničkim kandidatima.

Očekuju li pretendenti na najvišu funkciju u Srbiji pobedu u prvom krugu i kojem se rivalu nadaju u ponovnom glasanju?

Pobedi u prvom krugu nadaju se predsednički kandidati grupe građana "Najbolje za Srbiju" Miroljub Labus i Socijalističke partije Srbije Velimir Bata Živojinović. "Neće biti drugog kruga", bio je istovetan odgovor koji smo dobili u izbornim štabovima ova dva kandidata.

Neminovan drugi krug

Apsolutni favorit u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji je kandidat DSS Vojislav Koštunica - rekao je juče direktor Informativne agencije "Ipres" Vinko Đurić. Đurić je rekao da će predsednički izbori sigurno uspeti, jer se očekuje siguran izlazak 51,9 odsto birača. Prema njegovim rečima, biračko telo je polarizovano između dve opcije - demokratsko nacionalne, koju oličava Koštunica, i reformske, koju prezentuje Vlada Srbije. "Za Koštunicu će glasati rularno i prigradsko stanovništvo, starije od 40 godina i nižeg obrazovanja, a za Labusa mlađi, obrazovaniji i sa gradskog područja" - zaključio je Đurić.

U izbornom štabu predsedničkog kandidata grupe građana Tomislava Laloševića saznali smo da će njihov kandidat "sigurno pobediti u prvom krugu, ako izbori ne budu poništeni". Dileme nema ni za predsedničkog kandidata grupe građana Dragana Radenovića: "Nema drugog kruga, ja pobeđujem u prvom".

I predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je jasan: "Očekujem pobedu u prvom krugu. Ako bude drugog kruga, do nogu ću potući Vojislava Koštunicu".

Šef Stranke srpskog jedinstva i njen predsednički kandidat Borislav Pelević takođe veruje da će biti drugog kruga i da će se u njemu naći on i lider Demokratske stranke Srbije i njen predsednički kandidat Vojislav Koštunica.

"U tom slučaju, pobediću Koštunicu", kaže Pelević. S druge strane, sadašnji predsednik SRJ u eventualnom drugom krugu očekuje kandidata grupe građana "Najbolje za Srbiju" Miroljuba Labusa. "Očekujemo pobedu u prvom krugu. Ona bi istovremeno bila i veoma racionalna, jer bi se uštedeli i vreme i sredstva. Ukoliko se desi da Koštunica ne pobedi u prvom krugu, u narednom će pobediti Miroljuba Labusa sa velikom razlikom", uveren je Dragan Maršićanin, šef izbornog štaba Vojislava Koštunice.

Predsednički kandidat Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković nije želeo da kaže da li očekuje pobedu već 29. septembra. "O tome će odlučiti građani Srbije. Nadam se da će narod izbaciti oba kandidata režima, i Koštunicu i Labusa, jer su izneverili izborna obećanja građana. Oni i sada nude isto ono što i pre dve godine. Obojica su podjednako krivi za katastrofu naroda i države i u ozbiljnim zemljama to se obavezno kažnjava", tvrdi Vuk Drašković.

Ni portparol Socijaldemokratije Nemanja Simeunović nije bio spreman da prognozira ishod predsedničkih izbora.

"Predsednik naše stranke i njen predsednički kandidat Vuk Obradović je vodio mnoge bitke koje je po pravilu dobijao. On je kao trener koji pred derbi ne gleda u protivnički tim. Obradović se ne bi ni kandidovao da ne očekuje pobedu", kaže Simeunović.

"Očekujem drugi krug, ali ne želim da kažem da u njemu vidim sebe. Pobedu sam odneo samim tim što mi je RIK ipak uvažio kandidaturu", kratko je rekao Nebojša Pavković, kandidat grupe građana.

I kandidat grupe građana "Socijalisti za povratak bazi" Branislav Ivković je uveren u pobedu u drugom krugu.

"Nema govora da će neko pobediti 29. septembra, a u narednom krugu potpuno mi je svejedno ko će od mojih protivkandidata ući", kaže Ivković.

Jedanaest želja, samo jedno mesto. Ko će se na kraju radovati, znaju samo građani Srbije.

J. Mitić - P. Pašić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Nebojša Pavković: Šta nudim Srbiji?

17:20h

U Savetu Evrope optimisti oko prijema: SRJ u SE 7. novembra?

17:30h

Krunić o Draškovićevoj kampanji

17:35h

Inicijativa za normalizaciju trgovine SAD sa SRJ

17:45h

Šešelj poručio nacionalnim manjinama

18:00h

Čedomir Jovanović predviđa za Labusa

18:05h

Kosovskometohijski Srbi privremeno odustali od odlaska u Pokrajinu

18:15h

Porodice nestalih odustale od povratka na Kosmet

18:30h

"Glas" istražuje: Koliko su optimisti predsednički kandidati?

18:45h

Može li DHSS da utiče na povećanje broja apstinenata?

19:00h

Branko Ružić: Živojinoviću nije pozlilo

19:10h

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, general Talić pušten iz Haga

19:15h

Odlukom predsednika Koštunice kraće civilno služenje vojske

19:35h

Bolivija protestuje zbog Koštunice: Ne poštuje druge države

      


FastCounter by LinkExchange