[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 21. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šta nudim Srbiji?

Nebojša Pavković

Za poštovanje volje naroda

Za to ću se boriti:
Za jaku Srbiju srpskog naroda i svih koji u njoj žive. Za jedinstvenu Srbiju sa autonomnim pokrajinama Kosovom i Metohijom i Vojvodinom u svom sastavu.

Za Srbiju u bratskoj zajednici sa Crnom Gorom i to onakvom za kakvu se dogovore izabrani predstavnici naroda. Za Srbiju u ujedinjenoj Evropi i svim njenim integracionim procesima. Za nacionalni program oko kojeg će se okupiti sve snage, nacionalne institucije i čitav narod.

Za demokratsko društvo u kome će vladati mir, tolerancija, saradnja i izgradnja lepše budućnosti. Za Srbiju sa parlamentom u kojoj će biti poštovana samo volja naroda izražena na izborima, Ustav i demokratski zakoni. Za Srbiju sa predsednikom koji će se u svom radu rukovoditi samo ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, za koga će nacionalni interesi biti iznad svih drugih.

Za Srbiju sa modernom i reformskom vladom, odgovornom parlamentu i spremnom da u svakom trenutku polaže račune izabranim narodnim poslanicima.

Za Srbiju sa potpuno nezavisnim sudstvom, u kome sudije neće strepeti od volje trenutne vlasti. Za Srbiju sa modernom, profesionalnom i savremeno opremljenom vojskom, koja će garantovati bezbednost države i za to biti dobro plaćena.

Za Srbiju sa modernom i savremeno opremljenom policijom, čiji će pripadnici biti prijatelji građana, a beskompromisni protivnici kriminalaca, mafijaša i ostalih koji ugrožavaju bezbednost građana i države.

Za Srbiju koja će vratiti radničku klasu koja je poslednjih deset godina sistematski rasturana. Za Srbiju koja će svojim penzionerima vratiti sve ono što su uložili u njenu izgradnju.

Za Srbiju koja će bar pristojnom materijalnom nadoknadom olakšati živote vojnih i ratnih invalida iz svih naših ratova.

Biografija

Nebojša Pavković rođen je 10. aprila 1946. u Senjskom rudniku. Osnovnu i učiteljsku školu završio je u Aleksincu. Sve vojne škole završio je sa najvišim ocenama i kao prvi u rangu. U 48. godini života postao je general. Komandovao je Prištinskim korpusom i Trećom armijom.

Načelnik Generalštaba VJ postao je 15. februara 2000. Na toj dužnosti nalazio se do 24. juna 2002. kada je penzionisan ukazom predsednika SRJ. Dobitnik je mnogobrojnih odlikovanja, između ostalih i Ordena za hrabrost i Ordena slobode. Oženjen je i otac četvoro dece. Dosta aktivno se bavi slikarstvom. Do sada je imao 17 samostalnih izložbi.

Tu sam da bih služio narodu

Koliko će koštati Vaša predsednička kampanja i kako ćete obezbediti ta sredstva?
- Koštaće samo onoliko koliko mi pripada iz republičke kase i, eventualno, još onoliko koliko mi budu pomogli prijatelji koji su tražili da se kandidujem. Sredstva za plakate i mali broj bilborda obezbedili su mi takođe prijatelji, kojima ću to vratiti iz pomenutog republičkog izvora, ako nešto pretekne. Nadam se da hoće, jer neću mitingovati po Srbiji niti plaćati skupe spotove. Na televizijama će me biti samo ako je to besplatno. Ne zaboravite, ja sam odnedavno penzioner.

Šta su Vaše prednosti u odnosu na ostale kandidate za predsednika Srbije?
- To što se do sada nisam bavio politikom i što nikad nisam obmanuo i izdao svoj narod, kao što su činili mnogi moji protivkandidati. Takođe, ne nudim lažna obećanja, iza mene ne stoje nikakve interesne grupe, niti želja za vlašću iz ličnih i stranačkih interesa. Tu sam da bih služio narodu.

Koji će biti Vaš prvi potez ako pobedite na predsedničkim izborima?
- Pozvaću predstavnike svih parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka, čelne ljude nacionalnih institucija, sve umne i kreativne ljude, sa svakim od njih posebno i sa svima zajedno održati razgovor, napraviti neki vid nacionalnog pomirenja i doći do minimuma srpskih nacionalnih interesa od kojih nikako i ni po koju cenu nećemo odstupati.

J. Mitić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Nebojša Pavković: Šta nudim Srbiji?

17:20h

U Savetu Evrope optimisti oko prijema: SRJ u SE 7. novembra?

17:30h

Krunić o Draškovićevoj kampanji

17:35h

Inicijativa za normalizaciju trgovine SAD sa SRJ

17:45h

Šešelj poručio nacionalnim manjinama

18:00h

Čedomir Jovanović predviđa za Labusa

18:05h

Kosovskometohijski Srbi privremeno odustali od odlaska u Pokrajinu

18:15h

Porodice nestalih odustale od povratka na Kosmet

18:30h

"Glas" istražuje: Koliko su optimisti predsednički kandidati?

18:45h

Može li DHSS da utiče na povećanje broja apstinenata?

19:00h

Branko Ružić: Živojinoviću nije pozlilo

19:10h

Zbog lošeg zdravstvenog stanja, general Talić pušten iz Haga

19:15h

Odlukom predsednika Koštunice kraće civilno služenje vojske

19:35h

Bolivija protestuje zbog Koštunice: Ne poštuje druge države

      


FastCounter by LinkExchange