[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 18. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Partizan danas putuje u Lisabon, na meč prvog kola Kupa UEFA sa prvakom Portugala

Napad na Sporting!

Trener Tumbaković ostaje pri ofanzivnoj igri s kojom su se crno-beli suprotstavili Bajernu. Ivić i Ćirković ostali u Beogradu

Sa surčinskog aerodroma Partizan je odleteo u Lisabon na put nade. Ambiciozno je, još u julu, iz Stokholma krenuo u pohod na Evropu. Ali, sreća je baš okrenula crno-belima svoju tamnu stranu.

Voljom žreba, posle Hamarbija, za rivala je određen veliki Bajern i naš šampion je morao da kaže zbogom Ligi šampiona u poslednjoj rundi kvalifikacija. Sada traži šansu u Kupu UEFA preko prvaka Portugalije...

Početak u 22 časa

Portugalci su zamolili da se meč Sporting - Partizan pomeri za pola časa, a Beograđani su to prihvatili. Dakle, utakmica počinje u 21 čas po lokalnom, odnosno 22 časa po jugoslovenskom vremenu (moguć tv prenos). Arbitri dolaze iz Italije, a glavni je Florenso Treozi.

Delegat broji novinare

Revanš meč sa Sportingom u Beogradu, kao što je već poznato, Partizan će zbog kazne UEFA, igrati pred praznim tribinama. Dakle, samo novinari i zvanična lica. Kontrola će biti rigorozna.
- Novinari će morati da se akredituju najkasnije 24 časa pre meča, a ne bi me čudilo da delegat dođe u novinarsku ložu i prebroji poslenike medija - ističe Zečević.

- Čudna je ekipa taj Sporting - počeo je analizu rivala trener Beograđana Ljubiša Tumbaković. - Gledao sam ih protiv Santa Klare, pobedili su 2:1, a video sam i poraz od Pakoš Fereire (0:4). To su potpuno različite igre, kao da se radi o dve ekipe. Ipak, katastrofa protiv Fereire je, po mom mišljenju, plod spleta okolnosti i izuzetno slabog dana. Dešava se to ekipama. Naiđe dan kada ništa ne ide.

Definitivno, naš šampion će u Lisabon bez Ivića i Ćirkovića. Ali, stil neće menjati.
- A zašto bismo bilo šta menjali? Ako smo protiv Bajerna odigrali onako napadački nema razloga da stil menjamo za Sporting. Dobro, biće male modifikacije koju uslovljava neigranje Vlade Ivića, ali mi ne odustajemo od prepoznatljivog stila igre.

Na pitanje da li postavku neće menjati bez obzira na protivnika, Tumbaković odgovara:
- Mi pokušavamo, i u tome dobrim delom uspevamo, da našu igru što više unapredimo, približimo evropskim standardima. Želimo da nametnemo igru i tempo, da primoramo protivnika da se prilagođava nama, a to onda znači da moraju modifikovati svoj stil. I odmah su izbačeni iz ravnoteže.

Ulogu blagog favorita trofejni trener ipak prepušta Portugalcima.
- Razlog je što se prvi meč igra u Lisabonu, a revanš kod nas, bez prisustva publike, što je za Partizan loše. Ali, šta je tu je. Od onih koje sam zapazio ističu se Barbosa, Beto, Kvaresma, Rui Žorž i Rus Kutuzov. Dobri su igrači, ali i mi imamo potencijal. Ono što sam još primetio je da trče do iznemoglosti i da su veoma disciplinovani.

Šta će se tretirati kao dobar rezultat?
- Za Partizan to je svaki koji preko revanša u Beogradu obezbeđuje plasman u drugo kolo - odgovorio je uobičajeno diplomatski Ljubiša Tumbaković.

Trening i na dan utakmice
Partizan danas odlazi za Lisabon, a prvi trening održaće večeras na stadionu "Hoze Alvalade" u 18.30 časova. Još jedan relaksirajući trening Tumbaković će održati na dan utakmice, sutra u 10 časova pre podne.


Putnici za Lisabon

Tumbaković u Lisabon vodi 18 igrača. Na spisku su: Radaković, R. Ilić, Bajić, Stojanovski, Ognjanović, Nuhi, Savić, Mišković, Jeremić, Trobok, Duljaj, Rusmir, Vukić, S. Ilić, Čakar, Iliev, Lazović i Delibašić.


Generalni sekretar Partizana Žarko Zečević
Novinare je interesovalo koliki je budžet portugalskog šampiona.
- Ako govorimo o godišnjem budžetu, dakle ne o vrednostima igrača na tržištu, onda je Sporting bar petnaest puta jači klub od našeg - tvrdi generalni sekretar Partizana Žarko Zečević.

S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

15:00h

Partizan putuje u Lisabon, na meč sa Portugalom

15:10h

Fudbaleri Sartida spremni da se uhvate u koštac sa Ipsvič Taunom

15:20h

Gvozdenović veruje da će duel s Kjevom biti prekretnica za Crvenu zvezdu

15:35h

KK Partizan prihvatio poziv elitnog evropskog takmičenja

15:45h

Gurović ostaje kod Maljkovića

15:55h

Zlatni plavi momak Dejan Koturović o razlozima neuspelog transfera u NBA

16:10h

U susret revijalnom meču Real - "Euroleague stars"

16:25h

SP košarkašica u Kini: Jugoslavija danas protiv Australije

16:30h

Najbolji odbojkaš sveta Ivan Miljković o reprezentaciji, nesporazumima, željama...

16:35h

EHF se poigrao s našim rukometnim šampionom Partizanom

17:05h

Milan Gurović nije došao na prijem: "Nasamario" gradonačelnikaFastCounter by LinkExchange