[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 17. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čelnici Skupštine grada odgovaraju na optužbe Narodnog pokreta Otpor

Garaža planirana još 1973.

Upravo je arhitekta Branislav Jovin projektovao ovo parkiralište ispod Starog dvora

Novinski rat" beogradskog Otpora i gradske vlade, u vezi sa gradnjom garaže ispred Skupštine grada, se nastavlja. Arhitekta Branislav Jovin, iz Saveta za urbanizam u Otporu, optužio je nedavno Izvršni odbor zbog skorašnjeg početka gradnje parkirališta ispod platoa Starog dvora, jer po njegovim rečima, nije predviđena nijednim dosadašnjim Generalnim urbanističkim planom pa je samim tim i bespravna.

Lični sukob?

Međusobna netrpeljivost Otpora i gradske vlade, traje već duže vreme, a kulminiralo je pričom o izgradnji garaže. Bojan Stanojević, potpredsednik Izvršnog odbora, optužio je pre nekoliko meseci Borivoja Homena, direktora firme "Inova" i oca Slobodana Homena, jednog od osnivača Otpora, da je u periodu od 16. februara do 12. septembra 2001. godine, oštetio Beogradske elektrane za nešto više od dva miliona dinara, prodajući delove po znatno višoj ceni od one koja je ugovorena tenderom. Potpisivanje aneksa ugovora između Skupštine grada i preduzeća "Akcent medija" i "Europlakat" koja se bave postavljanjem bilborda, Otpor je nazvao zloupotrebom rada vlade i protežiranjem pojedinih firmi u odnosu na druge. Između ostalog i jedna i druga strana pretile su podnošenjem krivičnih prijava i "razgovorom" preko suda.

Zoran Rubinjoni, gradski sekretar za saobraćaj, prikazao je projekat podzemne garaže ispod platoa Starog dvora, koji je 1973. godine uradio upravo Branislav Jovin, na osnovu tadašnjeg GUP-a, demantujući tako pomenute tvrdnje.
- Jovin je tadašnjim projektom predvideo male izmene na samoj zelenoj površini, garaža je širine 58 metara i veća je po gabaritu od sadašnje za 10 metara. Planirao je da se u garažu smesti oko 400 vozila na dva nivoa - kaže Rubinjoni.

On kaže da će radovi na izgradnji parkinga, i pored svih nedoumica koje su se pojavile u javnosti, ipak početi iskopom 1.000 kubnih metara zemlje i obezbeđivanjem Pionirskog parka i okolnih zgrada. U drugoj fazi radova postaviće se krov garaže, plato i zelenilo dovesti u prvobitno stanje, posle čega će biti nastavljeni unutrašnji radovi.

Ulica Dragoslava Jovanovića pretvoriće se u dvosmernu, jer će se u njoj nalaziti ulaz i izlaz u garažu, a radovi će trajati od šest meseci do godinu dana. U projektovanju učestvovali su stručnjaci Saobraćajnog fakulteta, kao i preduzeće "Standard" iz Subotice.

A. Milić


vesti po rubrikama

^Beograd

22:37h

Čelnici Skupštine grada odgovaraju na optužbe Narodnog pokreta Otpor

22:43h

Konkurs za dodelu lokacija u opštini Savski venac

22:51h

Udruženje Homer organizuje edukativne radionice za slepe

22:58h

Sugrađani nespremno dočekali pad temperature

23:04h

Demostracija i naučno predavanje o ikebani u "Interkontinentalu"

23:12h

Nastavljeno rušenje objekta u Šavničkoj na Čukarici

23:19h

Sukob "Dece Palilule" i omladine JAZAS-a

23:26h

Zamenik sekretara za zaštitu sredine: Alarmantno stanje u Obrenovcu

23:33h

Spektakl na otvaranju 36. Bitefa

23:41h

Potpisan Sporazum o saradnji gradova Jugoslavije i Češke

23:48h

Palilulci biraju gradskog odbornika

23:56h

Pokloni vredni oko 60.000 evra

      


FastCounter by LinkExchange