[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 16. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pukovnik VJ usmrtio Dragana Živanovića (54) u selu Adžine livade kod Kragujevca

Ranio psa, ubio gazdu

Živojin Gašparović uhapšen i sproveden u Vojni sud u Begradu

KRAGUJEVAC - U Adžinim livadama, selu nadomak naselja Grošnica, u petak je ubijen Dragan Živanović (54) iz Kragujevca.

Iz izvora bliskih pravosuđu i kragujevačkoj policiji, pretpostavlja se da je u Živanovića iz neposredne blizine, pucao Živojin Gašparović, potpukovnik Vojske Jugoslavije, rodom iz Slavonije.

- Došli smo u selo i pustili pse da se igraju u dvorištu. Dragan je sedeo na tremu, a ja sam ispred kuće čistila pasulj, kaže Radosija, supruga ubijenog. - Začuli smo pucanj i videli čoveka na ulici, ispred ograde. Dragan je izašao na put i čula sam kako pita: "Što mi ubi kuče, je l' te ujelo?"

- Hoćeš i tebe da ubijem, glasio je odgovor. Odjeknuo je pucanj, i ja sam istrčala na ulicu. Čovek je mirno otišao putem, a ja sam pritrčala mužu. Krv je liptala iz rane na čelu. Zvala sam Dragane, Dragane, ali on već nije mogao ništa da kaže. Nije ni jauknuo, priča Radosija.

Prema njenoj priči, ubrzo je naišla vojna kampanjola, kojom su odmah prevezli Dragana u kragujevački Kliničko-bolnički centar. - Pokušavala sam da mu gazom zaustavim krv, ali nije vredelo... Policija je došla u bolnicu, i ja sam morala s njima nazad u selo. Dragan je preminuo oko 20,00 časova.

Na mesto zločina, stigli su ubrzo okružni javni tužilac, istražni sudija i pripadnici MUP-a Kragujevac. Na ulici, na kojoj su i juče još uvek bili vidljivi tragovi krvi, pronađena je čaura kalibra 6,35 mm, a prema nezvaničnim informacijama, u blizini Grošničkog jezera pronađen je i pištolj iz kojeg je pucano.

Osumnjičeni Gašparović, otac je tri ćerke, a uhapšen je oko ponoći u brdima iznad sela. U toku jučerašnjeg dana sproveden je u Vojni sud u Beogradu.

U dvorištu kuće Živanovića juče su se okupili brojni meštani. Većina njih je potvrdila da je viđala osumnjičenog za ubistvo, kako prolazi selom. Pretpostavljaju da se bavio planinarenjem. I Draganova sestra Ljubina se priseća da ga je viđala kako se odmara na klupi.

Nedaleko od kuće juče je ležao Draganov pas, teško povređen. Slučaj je predat vojnoj policiji. U kragujevačkom garnizonu VJ niko od dežurnih juče nije hteo da da bilo kakvu informaciju u vezi ubistva u Adžinim livadama, upućujući novinare na lokalnu policiju. Najavljeno i saopštenje iz Vojnog suda.

Dragan Živanović je 33 godine bio zaposlen u "Zastava bezbednosti", gde je radio kao portir. Živeo je u gradu, a u selu je obrađivao zemlju, kako bi obezbedio dodatna sredstva za život. Biće sahranjen na seoskom groblju.

B. K. - D. A.


vesti po rubrikama

^hronika

18:14h

Pukovnik VJ usmrtio Dragana Živanovića (54) u selu Adžine livade kod Kragujevca

18:28h

Troje ranjenih u pucnjavi u Nišu

18:31h

Novi detalji pucnjave i ubistva u Šapcu

18:42h

Danas suđenje Mariji Milošević zbog pucnjave

18:56h

Novi Sad: Povređeno četvoro

19:02h

Potvrđena presuda Muhamedu Agoviću (32) iz Berana     


FastCounter by LinkExchange