[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 16. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Policija i sekte (12)

"Porodica" raznih ludaka i narkomana

Piše: Zoran D. Luković

Tek tada ja u stvari počinjem da spoznajem suštinu ove zajednice. Rodžera više nikada nisam videla. Ni jedno pismo nisam dobila, iako sam poslala preko deset. Ostala sam bez novca, a pasoš mi se nalazio kod "oca Marka". Potpuno izbezumljena, shvatila sam da sam totalno promašila. Ali ni po jada. Marko mi nije davao pasoš da se vratim, jer pobogu, ja sam odgovorna, ja sam posvećenica, ja treba da radim i proširujem misiju, i da će biti vremena za Jugoslaviju i za roditelje.

Do tada sam, da tako kažem, bila pošteđena, valjda ni ovi ovde nisu znali dokle smo "stigli" Rodžer i ja. Samo sam spremala po kući, vežbala italijanski i nekako se zbližila sa ukućanima. Bili su tu uglavnom Italijani sa juga zemlje i nekoliko Ukrajinaca i Rusa. Polako sam počela od promašaja sa Rodžerom da pravim šalu. Tada su me zgrabile neke dve iz južne Italije, i povele sa sobom u društvo. Našle su mi posao u nekoj prodavnici, a uveče smo izlazile zajedno. Neki put se nismo zajedno vraćale. Tada su me strašno prekoravale.

U smislu: stan imaš, uslove imaš, što skitaš. Nastavila sam po svom. Sve je to bilo neko moje pražnjenje i neka moja avantura. Ali onda me je Marko ozbiljno upozorio i konačno posle šest meseci upoznao sa programom "Familije": "Mi smo svetska Familija, Familija ljubavi, ljubav je cilj i ljubav je sredstvo. Ljubavlju proširujemo zajednicu, seks je esencija ljubavi, ne smemo izbegavati seks, jer misija naše zajednice očekuje od nas da se sami u ime Familije, u ime ljubavi, u ime Hristovo, nudimo i ljubavlju privlačimo druge."

Bila sam potpuno mentalno, psihički i emotivno razbijena. Jedno vreme uoptše nisam imala snage. Prepustila sam se stihiji, da bi nekako u hodu našla rešenje. Konkretno rečeno, prostituisala sam se. Ipak vremenom, setila sam se rešenja. Pošto je uvek neko bio sa mnom rešila sam da u pogodnom trenutku dok moja pratilja bude flertovala na jednom kraju bara, da ja požurim sa nekim drugim, zatim odem u neki smeštaj, napravim frku i izazovem dolazak i hapšenje od strane policije. Tako bi dovela sebe u situaciju da budem deportovana. Tako nešto sam i učinila. Nije bitno kako, ali posle pet meseci prostitucije i jedanaest meseci provedenih u "Familiji ljubavi" bila sam deportovana u Jugoslaviju.

Šta da kažem, za tih pet meseci, važila sam za srednje uspešnu misionarku sa četrnaest dovedenih momaka. One bolje su toliko uspevale za mesec dana. Faktički svaki treći sa kojim su spavale bio je zavrbovan. Za muškarce isto važi. Ali, učinak im je deset puta manji od našeg. Međutim, pošto je homoseksualizam dozvoljen kao i biseksualnost, pojedinci su tako kombinujući "postigli rezultate". Ne bi možda sve izgledalo tako prljavo i skaradno, da nije bilo i dovođenja dece, te odnosa među nama samima u samoj kući. Da ne pričam o tome.

Inače, da ne zaboravim, sve nas su "sveštenici" "Familija ljubavi" ucenili prokletstvom, ako bilo šta iz Familije ispričamo napolju. Tako je kažu, naredio "Mister MO". Inače, unutar kuće bilo je i droge i alkohola, ma svega do ludila. Kolektiv ludaka, što narkomana, što alkoholičara, što nimfomana, homoseksualaca, lezbijki, pedofila, i u najboljem sluačju raznorodnih perverznjaka.

Po ceo dan rade negde, rmbaju, onda ostave pare Marku, i skaču jedni na druge, i tako... Nadam se da je ovo dovoljno.

Ja sam se skrasila nekako u Zaječaru, i na talasu mog avanturizma se udala za jednog tipa sa kojim i sada živim - "Jugo-Švaba". Živimo u Nemačkoj, imamo dvoje dece. Rekla bih da je sve u redu. Da, sve je u redu. Jedino što ne mogu više, to je da gledam filmove, uglavnom su američki."

U dosijeima organa MUP-a Srbije bilo je zabeleženo nebrojeno slučajeva nestanka. Sekte su jedan od pravaca dejstva radnika koji rade slučajeve nestalih lica, upravo zbog brojnosti onih koji su kao članovi raznih verskih grupa neznano napustili svoje mesto boravka. Ishod nekad može da bude kao u Svetlaninom slučaju, ali je najčešće sasvim drugačiji sa posledicama o kojima smo već pričali pojedinačno prikazujući sekte.

Rade je praktikovao transcendentalnu meditaciju. Osim toga, dosta je čitao i uopšte proučavao Indiju. Poznavao je i indijsku muziku. Vodio je i neke svoje beleške. To nam je i bio jedini putokaz za kakvo-takvo objašnjenje onoga što se dogodilo. U jednom od tekstova napisanih na sanskritu pisalo je u prevodu: "Preko vode do Sunca i slobode." Očito da je kroz meditacije on stvorio neku svoju viziju univerzuma, slobode, kosmosa, beskonačnosti, te da je trasirao neki svoj zamišljeni put.

U leto 1998, pred zalazak Sunca koje je na horizontu skoro dodirivalo Dunav, kako su nam objasnili svedoci, njegovi drugari, Rade je iz samo njemu znanih razloga naglo skrenuo auto niz obalu i uplovio njime u vodu u pravcu Sunca. Da li mu se ukazala slika iz njegovih meditacija i izazvala reakciju da krene svojim putem?

Rade se i dalje vodi kao nestalo lice.?
U poslednje vreme, kako se javnost uzburkala, sve sekte i verske zajednice vode računa o imidžu, tako da poslednjih godina i ne beležimo drastične slučajeve seksualnog iskorišćavanja, što znači da se nešto slično neće opet događati.

nastaviće se


vesti po rubrikama

^feljton

16:54h

Tajni razgovori Tito - Krajačić (39)

17:02h

Policija i sekte (12)

      


FastCounter by LinkExchange