[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 14. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GLAS istražuje

Čija vozila u kampanji koriste predsednički kandidati?

Od državnih kola do rentakara

Dragan Maršićanin: Koštunica mora da koristi službeni automobil. Borislav Pelević: Policijska pratnja za Labusa. Branislav Ivković: DOS u zloupotrebi prevazišao SPS

BEOGRAD - Predsednička kampanja je u punom jeku, a pojedini kandidati gotovo da ne biraju sredstva kako bi diskreditovali svoje protivkandidate.

Najnovija optužba na relaciji Koštunica-Labus stigla je iz okruženja aktuelnog potpredsednika Savezne vlade.

Optužujući predsedničkog kandidata Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da "koristi službene automobile", Mlađan Dinkić, guverner NBJ, je u nedavnoj izjavi našem listu rekao da, za razliku od Koštunice, "Labus koristi rentirana kola".

Šešelj u "volvu", Bata u "lanči"
"Koristim svoje vozilo, koje je i registrovano na moje ime. To je "volvo" star deset godina. Hoćete li da vam kažem
i registraciju? Evo, BG 14-22" - ovim rečima je predsednički kandidat i šef Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj objasnio čiji (i koji) automobil koristi u kampanji.
Predsednički kandidat SPS-a Velimir-Bata Živojinović za glasove se bori koristeći "lanču", koja je vlasništvo stranke, saznali smo od Maje Milosavljević, iz informativne službe SPS-a.

Ima li zaista zloupotrebe službenog položaja u predsedničkoj kampanji i čija vozila koriste pretendenti na najvišu funkciju u Srbiji?

Potvrđujući da predsednik Koštunica koristi jedan službeni automobil ("Ne znam koji je, mislim BMV"), šef njegovog izbornog štaba Dragan Maršićanin kaže da se predsednik SRJ tog vozila ne može odreći sve i da hoće, jer je to minimum obezbeđenja koje pripada šefu države. "Što se tiče troškova za gorivo, to plaća DSS", ističe Maršićanin.

Portparol predsedničkog kandidata grupe građana Miroljuba Labusa, Bojan Zečević, tvrdi da Labus ne koristi nijedno državno vozilo, već isključivo iznajmljuje rentakar automobile.

"Čak nijedno vozilo u pratnji nije državno", kaže Zečević, ističući da, s druge strane, Vojislav Koštunica koristi i pratnju i službeni blindirani BMV.

Međutim, predsednički kandidat i lider Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević kaže da svoju visoku funkciju zloupotrebljavaju i Koštunica i Labus.

"Neka Labus ne priča priče, jer sam pre dve noći, kad sam se vraćao iz Niša, svojim očima video Labusa sa policijskom pratnjom. Mi smo se kretali oko 120 kilometara na sat, a oni su sigurno vozili oko 180 na sat ", ističe Pelević, napominjući da on u kampanji koristi svoj džip "micubiši pajero".

I u Socijalističkoj partiji Srbije tvrde da ima zloupotrebe službenih automobila, ali da to rade samo oni kandidati za predsednika koji su u aktuelnoj vlasti ili su uz nju.

"Naš kandidat nije ni jedno ni drugo, i mi smo potpuno čisti pred narodom Srbije", ističe Branko Ružić, portparol i potpredsednik SPS-a. "U razradi metodologije korišćenja službenih automobila DOS je prevazišao čak i SPS, što će ih lupiti po glavi, jer će narod to znati da kazni", kaže Branislav Ivković, predsednički kandidat grupe građana "Socijalisti za povratak bazi".

- Za potrebe kampanje koristim svoj "reno megan senik" beogradske registracije 27-28, kao i dve rentirane "opel vektre" - kaže Ivković.

Napominjući da Socijaldemokratija štedi novac jer je on potrebniji Srbiji, Nemanja Simeunović, portparol ove stranke kaže da u njihovoj kampanji nema skupih, blindiranih automobila, kao niti jednog telohranitelja za predsedničkog kandidata Vuka Obradovića. Pretendent SD za predsednika koristi polovni "citroen ksantija"

P. Pašić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Dragan Jočić: Povelja tek posle izbora

17:20h

Nova ponuda EU Srbiji i Crnoj Gori

17:30h

Zoran Đinđić, premijer Srbije, o optužbama Ljiljane Buhe

17:35h

Dobrica Ćosić o masovnom povratku Srba na Kosmet

17:45h

Živković o najavljenom masovnom povratku na Kosovo

17:50h

"Rosijskaja gazeta": Šverc cigareta šteti Srbiji

18:00h

Miroljub Labus: Šta nudim Srbiji?

18:15h

Mićunović: SE smatra da smo ispunili uslov za prijem

18:20h

"Glas" istražuje: Čija vozila u kampanji koriste predsednički kandidati?

18:30h

Obradović poručio glasačima iz Loznice: Neka srce odluči

18:35h

Prijepolje, Nova Varoš, Užice: Labus poklonio kompjutere

18:45h

Drašković pred žiteljima 12 sela u Banatu

18:47h

Koštunica govorio na Kolumbija univerzitetu

18:50h

Maršićanin: Koštunica pobeđuje

19:00h

Bjelica, Šešelj i Matić traže: Sloboda za Miloševića

19:05h

Joksimovićeva: Koštuničin govor mržnje

19:15h

Pelević: DOS sprema veliku izbornu prevaru

19:30h

RIK usvojio listu predsedničkih kandidata     


FastCounter by LinkExchange