[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 14. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Miroljub Labus: Šta nudim Srbiji?

Radiću za sve, a ne samo za neke

Kao predsednik Srbije, garantujem svojim potpisom da ću zastupati interese svih građana Srbije. Kao predsednik radiću za sve, a ne samo za neke; obezbediću striktno poštovanje sloboda i prava svih građana.

Obezbediću jasne granice naše države. Pokrenuću sve diplomatske inicijative i iskoristiti svoj ugled da učvrstim pozicije Srbije u svetu; insistiraću na doslednoj primeni Rezolucije 1244 o Kosovu; polazeći od interesa Srbije, rešiću na miran način sve tekuće probleme sa Crnom Gorom; zahtevaću od Skupštine da odmah pokrene proceduru za usvajanje grba i himne Srbije.

Pokrenuću sve neophodne inicijative da se realizuje socijalni dogovor za stabilnost Srbije, da reforme budu za sve, a ne samo za neke; insistiraću da se hitno uspostavi i sprovede socijalni dogovor između Vlade, sindikata i poslodavaca.

Podsticaću otvaranje novih radnih mesta, formiranje novih preduzeća, oživljavanje stanogradnje i modernizaciju celokupne infrastrukture; zahtevaću od Vlade da hitno izradi i dosledno sprovede agrarnu politiku koja će dovesti do bržeg rasta poljoprivredne proizvodnje i omogućiti veću sigurnost seljacima; insistiraću da se hitno modernizuje celokupna putna, komunalna i telekomunikaciona infrastruktura, kao kičma budućeg privrednog uspona Srbije.

Zahtevaću od Vlade da izmiri sve dugove prema građanima; angažovaću se da se u kratkom roku isplate dugovi prema penzionerima i nastavi sa redovnim isplatama penzija uz njihovo postepeno povećanje.

Insistiraću da se svi građani stvarno izjednače pred zakonom. Omogućiću da se bitno popravi stanje u zdravstvu i modernizuje obrazovni sistem. Uticaću da se ubrza decentralizacija vlasti u skladu sa evropskim standardima.

Vratiću dostojanstvo vojsci i policiji; zalagaću se za profesionalizaciju i modernizaciju vojske, uz izgradnju nove vojne doktrine; tražiću od policije brze rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala. Učiniću sve da Srbiju uvedem u Evropsku uniju, kao lidera na Balkanu.

Biografija:

Miroljub Labus rođen je u 28. februara 1947. godine u Maloj Krsni. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a doktor ekonomskih nauka postao je u 31. godini.
Redovni profesor Pravnog fakulteta postao je 1990. godine. Gostovao je kao predavač na američkom Kornel univerzitetu, kao i na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti.
Član je DS od 1990, a od 1994. bio je njen potpredsednik. Zbog neslaganja sa rukovodstvom 1997. daje ostavku na sve funkcije u stranci, priključuje se radu Grupe 17. Jedan je od osnivača G 17 Plus. Od 2000. do danas je potpredsednik Savezne vlade i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom. Živi u Beogradu sa suprugom i dve kćerke.

Ne svađam se, već rešavam probleme

Koliko će koštati Vaša predsednička kampanja i kako ćete obezbediti ta sredstva?
- Kampanja će se finansirati dobrovoljnim prilozima građana i preduzeća u skladu sa zakonom. Očekujemo veliki broj malih uplata. Na kraju kampanje objavićemo iznos prikupljenih sredstava i kako su tačno namenski potrošena. Drugim rečima - "koliko para, toliko muzike".

Šta su Vaše prednosti u odnosu na ostale kandidate za predsednika Srbije?
- Ja se ne svađam, već rešavam probleme.

Koji će biti Vaš prvi potez ako pobedite na predsedničkim izborima?
- Kada pobedim na izborima, pozvaću sve partije na razgovor, a onda ću doneti odluku koja je najbolja za Srbiju.

J. Mitić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Dragan Jočić: Povelja tek posle izbora

17:20h

Nova ponuda EU Srbiji i Crnoj Gori

17:30h

Zoran Đinđić, premijer Srbije, o optužbama Ljiljane Buhe

17:35h

Dobrica Ćosić o masovnom povratku Srba na Kosmet

17:45h

Živković o najavljenom masovnom povratku na Kosovo

17:50h

"Rosijskaja gazeta": Šverc cigareta šteti Srbiji

18:00h

Miroljub Labus: Šta nudim Srbiji?

18:15h

Mićunović: SE smatra da smo ispunili uslov za prijem

18:20h

"Glas" istražuje: Čija vozila u kampanji koriste predsednički kandidati?

18:30h

Obradović poručio glasačima iz Loznice: Neka srce odluči

18:35h

Prijepolje, Nova Varoš, Užice: Labus poklonio kompjutere

18:45h

Drašković pred žiteljima 12 sela u Banatu

18:47h

Koštunica govorio na Kolumbija univerzitetu

18:50h

Maršićanin: Koštunica pobeđuje

19:00h

Bjelica, Šešelj i Matić traže: Sloboda za Miloševića

19:05h

Joksimovićeva: Koštuničin govor mržnje

19:15h

Pelević: DOS sprema veliku izbornu prevaru

19:30h

RIK usvojio listu predsedničkih kandidata     


FastCounter by LinkExchange