[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nekadašnji golman Obilića Nenad Lukić o razlozima prelaska iz CSK u Spartak iz Varne

Nisam hteo bugarski pasoš!

Bugarski CSK olako se odrekao usluga Nenada Lukića, nekadašnjeg golmana šampionske generacije Obilića i jugoslovenskog rekordera u nesavladivosti (na golu "vitezova" proveo čak 900 minuta bez primljenog gola).

Lukić ili Zdravkov
Uoči gradskog derbija između Spartaka i Černomora, bugarska štampa već bruji o golmanskom duelu Lukića i bugarskog reprezentativnog golmana Zdravkova.
- Kažu da je ovo idealna prilika da se definitivno vidi ko je bolji golman. I ja se slažem, sve će se znati u nedelju - konstatuje Lukić.

Evropske ambicije
O ambicijama Spartaka iz Varne u novoj sezoni?
- Bugarsko prvenstvo je zaista jako. Čak šest ekipa se bori za izlazak u Evropu. U toj grupi smo i mi. Za početak ciljamo Intertoto kup, a ako se ukaže šansa, idemo još dalje - kaže Lukić.

Poslednjih nekoliko meseci Lukić je vredno trenirao u Košutnjaku pod budnim okom iskusnog trenera golmana Tome Savića, a pre nekoliko dana potpisao je jednogodišnji ugovor sa Spartakom iz Varne.

- Pronašli ste me u poslednji čas - kaže Nenad Lukić, novi golman Spartaka. - Samo koji minut me deli od odlaska u neverovatan karantin. Zbog nedeljnog gradskog derbija sa Černomorem odlazimo u šestodnevnu izolaciju, gde ćemo biti totalno izdvojeni od sveta. Evo čak i mobilni telefon mi oduzimaju. Da čovek ne poveruje...

Iako je proglašen za najboljeg golmana minulog bugarskog šampionata, dres sofijskog CSK Lukiću neće ostati u lepom sećanju.

- Čudan je taj trener kojem ni ime ne želim da pomenem. Ne voli strance, a ponajmanje Srbe. Pred kraj šampionata pritiskan sam sa svih strana kako bih uzeo bugarsko državljanstvo i nastupao za njihov nacionalni tim. To sam energično odbio i u junu posle jednog žestokog verbalnog duela sa tim nekorektnim trenerom spakovao sam kofere i vratio se u Jugoslaviju.

Ali, put je nekadašnjeg golmana Obilića opet odveo u Bugarsku...
- Za Spartak iz Varne potpisao sam na godinu sa mogućnošću da produžim na još jednu. Normalno, sve u zavisnosti da li ću zadovoljiti ukus čelnika kluba, ali i oni moj. Takav smo dogovor i sklopili. Sada ostaje da vidimo kako će sve funkcionisati - zaključuje najbolji golman bugarskog šampionata Nenad Lukić.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

15:00h

Peta titula svetskog šampiona gurnula u zapećak nemire unutar ekipe na SP u Indijanapolisu

15:15h

Košarkaške vesti: Profitirali Sančez, Koturović i Aroja; Nesterović i dalje "vuk"...

15:35h

Mijatović dolaskom u Levante zatvara čarobni fudbalski krug

15:45h

Nenad Lukić o razlozima prelaska iz CSK u Spartak iz Varne

15:55h

Dodeljivanjem organizacije Kupa nacija, EHF odala priznanje našoj zemlji i RSJ

16:10h

Naš dvojac bez kormilara Stojić - Višacki otputovali u Španiju na SPFastCounter by LinkExchange