[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Niški mladenci koji su prekinuli svadbeno veselje i pridružili se onom košarkaškom

Kume, izgore ti koš

Slaviša Stefanović i Lidija Dimitrijević u svadbenim uniformama pokupili aplauze košarkaških navijača

Inženjer elektronike iz Niša Slaviša Stefanović i medicinski tehničar Lidija Dimitrijević, pamtiće 8. septembar 2002. godine, po dva događaja - venčanju i načinu kako su se kao mladenci uključili u košarkaško slavlje na centralnom gradskom trgu, nateravši navijače da im skandiraju "Mladenci, mladenci", a kumu - "Kume, izgore ti koš"!

"GLAS" U TORONTU
Ovom svadbenom veselju prisustvovao je i mladoženjin brat Ljubiša koji od prošle godine živi u Torontu i kaže da tamo najradije i redovno na Internet sajtu čita "Glas javnosti".

- Ja i Lidija upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja dr Srđana Pešića s Medicinskog fakulteta, u vreme građanskih protesta u Nišu 1996. u poznatom niškom restoranu "Biser", priča mladoženja Slaviša.

Zato smo odlučili da u tom restoranu i organizujemo svadbeno veselje, ne sluteći da će se te večeri i naši košarkaši boriti za zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu. Međutim, posle venčanja, tog dana popodne, okupili smo se na svadbenom veselju u "Biseru" i pred ponoć budno pratili tok meča naše reprezentacije s Argentinom. I kada je bilo jasno da je zlato u našim rukama, prekinuli smo svadbeno veselje i uputili se na centralni gradski trg gde je teklo veliko navijačko veselje. Lidija je bila u venčanici i mnogi su tada skandirali i nama, objašnjava Slaviša.

Mladoženja kaže da će 8. septembar 2002. pamtiti po sudbonosnom "da" na venčanju i našem košarkaškom zlatu. Bilo je razloga i za trostruko slavlje, jer je i njihov kum Vale Prvulović tog dana slavio 38. rođendan, ali pošto bi to bilo mnogo za jedan dan, kumov rođendan proslavljen je naknadno s danom zakašnjenja.

- Bio sam razočaran kako su naši startovali na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu i već sam pomislio da su ih, kao i fudbalere, pokvarile pare, a onda je došla ona velika pobeda nad Američkim "drim-timom" i sve sam im oprostio, priželjkujući ono što se konačno i desilo. Zato sam posle ponoći svoje svadbeno slavlje uveličao i ovim košarkaškim, mladoženja mladoženja Slaviša Stefanović.

On je inače po završetku elektronike u više navrata po nekoliko godina boravio u Kanadi i Americi, ali se vratio u zavičaj i sa jednim prijateljem otvorio privatnu firmu za projektovanje visoke tehnologije, koja sada sarađuje sa nekim firmama "preko bare".

- Ružni ljudi, ružne žene, primitivna shvatanja i običaji i bilo mi je mnogo dosadno tamo, pa sam se vratio. Tamo me ubuduće mogu viđati samo poslovno, objašnjava Slaviša.

Kum se posle svadbenog i košarkaškog veselja držao dobro i na sutrašnjoj proslavi rođendana. Nisu mu izgoreli ni kesa, ni koš, osim što ga je od hladnog špricera malo grebalo grlo.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:08h

Kakvu vodu piju Beograđani, proverili smo u fabrici vode u "Makišu"

15:42h

Reporteri "Glasa" na čuvenoj vinskoj turi u Sremskim Karlovcima

16:01h

Iako obožavateljke veruju da je suviše seksi da bi bio veran, Banderas tvrdi: Nisam latinski ljubavnik

16:32h

Niški mladenci koji su prekinuli svadbeno veselje i pridružili se onom košarkaškom

 


     


FastCounter by LinkExchange