[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 11. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi detalji bekstva Andreja Kovačevića (22) iz valjevskog KPZ-a

Tref pobegao pre terapije

Upravnik zatvora kaže da je štićenik zloupotrebio slobodu kretanja

VALJEVO - Andrej Kovačević Tref (22), koji je izdržavao desetogodišnju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike, pobegao je 2. septembra sa terapije u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u valjevskoj bolnici.

Prema saznanjima "Glasa", on se toga dana nije ni javio na uobičajeni tretman s obzirom da je u medicinskom protokolu poslednji put bio evidentiran 29. avgusta. Na terapiju je izgleda dolazio sam, a niko od zdravstvenih radnika nije ni znao da je u pitanju štićenik KPZ, niti su primećeni uniformisani stražari u njegovoj pratnji.

U izjavi za lokalne elektronske medije Vojislav Lazić, upravnik KPZ rekao je da Kovačević nije pobegao, već da je u pitanju zloupotreba slobode kretanja. Tref junior je, naime, zbog dosadašnjeg primernog ponašanja od marta ove godine imao pojedine pogodnosti. Tako je u julu proveo deset dana na godišnjem odmoru, a dan pre bekstva posetila ga je porodica sa kojom je šest sati proveo u gradu.

- Kovačević nije kriminalac sa pedigreom i za ovo što je učinio nema podršku porodice. Na terapiju, koju su prepisali valjevski lekari po preporuci beogradske medicinske ustanove, kako mu povređena ruka ne bi atrofirala, išao je u pratnji stražara, tvrdi Lazić i pretpostavlja da ga je na bekstvo navela svađa sa devojkom.

Kovačević je posle bekstva telefonom kontaktirao majku, babu i dedu, vratio bi se u KPZ, ali se boji posledica. Prema uobičajenoj praksi u ovoj ustanovi, prema saznanjima "Glasa", jedine posledice bile bi gubitak dosadašnjeg privilegovanog statusa.

Upravnik KPZ Lazić je demantovao i navode medija da je Andrej imao posebne pogodnosti.
- Zbog toga što je posle povrede ruke praktično bio invalid, Kovačević nije mogao da uči bravarski zanat, već se dalje školovao, pa su mu časove držali i gimnazijski profesori. Za nastavu informatike tražio je i dobio "računar 386", izjavio je Lazić.

B. V.


vesti po rubrikama

^hronika

18:26h

Novi detalji bekstva Andreja Kovačevića (22) iz valjevskog KPZ-a

18:32h

Suđenje kuvaru iz Sombora: Uspavljivao, pa pljačkao starce

18:39h

Maloletnik ubio Đorđa Đorđevića (35) iz Šapca

18:47h

Masovna tuča dve porodice u Knjaževcu

18:51h

Istraga protiv Save Babića (55): Posle robije opet silovao

18:58h

Teško ranjen Dragan Milić (51) u centru Beograda

19:09h

Pljačka na raskrsnici Kumodraške i Vitanovačke

19:12h

Zrenjanin: Poginuo poslanik SPS-a

      


FastCounter by LinkExchange