[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čelnici Novog Sada ostaju pri svojoj odluci

Put preči od pokojnika

Zemni ostaci ipak će se izmestiti

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog odbora Skupštine grada Branislav Pomoriški je odbacio zahteve Odbora za zaštitu Almaškog groblja da se izmesti predložena trasa magistralnog puta M-7, koja delom prelazi preko groblja.

Pomoriški kaže da će se put graditi prema postojećem projektu, jer je svako drugo rešenje neprihvatljivo sa stanovišta funkcionalnosti i bezbednosti saobraćajnice.

- Ako bismo podlegli pritisku takozvanog Odbora za zaštitu Almaškog groblja, Grad bi praktično ostao bez magistralnog puta M-7, jer saobraćajnica sa tako velikom krivinom, kojom bi se groblje potpuno izbeglo, ne bi mogla da dobije status magistrale. Zato ćemo put da gradimo onako kako moramo, o čemu je već postignuta saglasnost s porodicama pokojnika čije grobove moramo da premestimo. Taj deo posla biće obavljen na najvišem civilizacijskom nivou, onako kako se radi u razvijenom svetu - kaže Pomoriški.

Predsednik Gradske vlade tvrdi da zahtev za izmenu trase upućuju oni koji nemaju svoje pokojnike u tom delu groblja, čime se praktično osporava legitimitet Odbora za zaštitu Almaškog groblja. On smatra da čitav protest ima političku pozadinu, a osporava i verodostojnost peticije kojom se traži odustajanje od projekta i koju je potpisalo oko 30 hiljada građana.

- Potpisi za peticiju su skupljani na mitingu SPO-a - navodi Pomoriški.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:59h

Čelnici Novog Sada ostaju pri svojoj odluci: Put preči od pokojnika

16:08h

Međunarodni jesenji sajam od 9. do 12. septembra

 FastCounter by LinkExchange