[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Promocija knjige "Umetnost pobune" Ivana Ivačkovća

Rokenrol i diplomatija

Posle mladosti, posle seksipila, posle šoka, posle spektakla, posle arogancije i mnogo posle garantovanih top 10 hitova, ono što ostaje za "Rolingstonse" je jedna jednostavna stvar - muzika...

Tim rečima je Jon Pareles, muzički kritičar Njujork tajmsa započeo tekst o bostonskom koncertu (Fleet Centrer, 3. avgust), najdugovečnijeg i po mnogima najuticajnijeg benda u istoriji rokenrola.

Koncertu kojim je otpočela "slavljenička" turneja "Licks" tokom koje će obići četiri kontinenta i obeležiti četiri "banke" kotrljanja. Mada se to ne govori, lako bi moglo da se desi da ovo bude i poslednja njihova turneja.

- Uz Albaniju, Bugarsku i Rumuniju, Srbija je jedina evropska zemlja u kojoj "Rolingstonsi" nikada nisu svirali - nije propustio da spomene Ivan Ivačković, na gala promociji svoje knjige "Umetnost pobune" koja se odigrala preksinoć u prelepoj bašti rezidencije britanskog ambasadora Čarlsa Kroforda. Na Dedinju.

"Rolingstons tribjut bend" (sastavljen od članova grupa "Beerdrinkers", "Point Blank" i "Električni orgazam") fascinirao je prisutne poznavanjem gradiva. Svirali su nekoliko sati, činilo se da bez problema mogu još toliko... kao da bolje vladaju opusom od originalnih vlasnika. Atmosfera jeste bila "slavljenička": zvanice (novinari, muzičari, advertajzeri, nešto ljudi od vlasti i neizostavnih profesionalnih pozera) su čavrljale uz pićence i kikiriki.

Bili su Bajaga, Slađana Milošević, Gile, Đule, bio je i nonšalantni glodur BK televizije... Ipak, Džeger večeri bio je Čeda. Šef poslaničke grupe. Najviše bliceva je sevnulo kad je on neobavezno razgovarao sa autorom knjige. O čemu su pričaliŞ?

P. D.


vesti po rubrikama

^kultura

16:02h

Skandal na manifestaciji "Serbiart" u Grčkoj

16:11h

Promocija knjige "Umetnost pobune" Ivana Ivačkovća

16:19h

Likovna kolonija Orašac 2002

16:27h

Bijenale arhitekture u Veneciji

16:33h

Ljubiša Samardžić okuplja ekipu za prvi srpsko-hrvatski film posle 12 godina

22:14h

Sinoć u Muzeju jugoslovenske kinoteke: Plaketa Rajku Grliću

      


FastCounter by LinkExchange