[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Spektakularno hapšenje u Nišu

NIŠ - Veliki broj specijalaca u pancirima, policijska vozila i druga "tehnika"oko sedišta gradskog SUP u noći između subote i nedelje 5. i 6. jula prošle godine na ulicama Niša ukazivali su da se radi o "nečem krupnom".

A onda je policija saopštila da je 5. jula uveče u bašti kafića "Krug" uhapšen "mafijaš sa centralne nacionalne poternice". Precizirano je da se radi o Veselinu Vesku Božoviću(36) iz Bijelog Polja, koji je u bašti pomenutog kafića sedeo sa dvojicom telohranitelja.

Rečeno je i da je Božović "crnogorski mafijaš broj jedan i ovejani kriminalac", koji je kontrolisao švercerski lanac cigareta. Uhapšena trojka je iste večeri prebačena u Beograd. Za Božovićem je bila raspisana poternica MUP Crne Gore i Višeg suda u Bijelom Polju.

U Crnoj Gori bio je već osuđen na 5 godina zatvora, zbog toga što je 5. avgusta 1998. godine pokušao da u Bijelom Polju ubije sugrađanina Zorana Markovića. Pucao je sa dva hica iz "magnuma" i Markovića pogodio u nogu.

Mediji su posle ovog spektakularnog hapšenja u Nišu zabeležili da je Božovića i još petoricu njegovih pajtaša tada pred Višim sudom u Bijelom Polju očekivalo i suđenje za ugovaranje i planiranje ubistva bjelopoljskog biznismena Nenada Peroševića. Prema optužnici Božović je bio "naručilac likvidacije", a petorici izvršilaca unapred je uplatio 5. 000 s tim da posle obavljenog posla isplati još 55.000 maraka. Božović je još 1999. godine imao sukob sa Peroševićem, kada je na njega pucao iz "heklera", a nakon toga se preselio u Beograd.

Za Božovića se tvrdilo da je bio član obezbeđenja "Inter-spida", čiji je vlasnik bio Vladan Kovačević, zvani "Tref" , ubijen u Beogradu 1995. godine. Policija je tada nezvanično saopštila da se Božović svrstava u red najvećih švercera cigareta u SRJ. Cigarete je iz Italije uvozio u Crnu Goru, a zatim ih plasirao i po Srbiji. Sumnja se da je bio umešan u brojna teška krivična dela, a pominjala se i njegova moguća veza sa ubistvom švercerskog bosa Baja Sekulića u Budvi dva meseca pre prošlogodišnjeg hapšenja u Nišu.

Božović je posle hapšenja u Nišu predat MUP-u Crne Gore, ali se ubrzo pojavio na slobodi i opet je viđan u gradu na Nišavi. Govorilo se da je zaštićen od ljudi iz crnogorskog državnog vrha.

M. D.


vesti po rubrikama

^hronika

18:31h

U vatrenom obračunu u Žarkovu, ranjeno pet osoba

18:42h

Spektakularno hapšenje u Nišu

18:49h

Leskovac: Sahranjen sedmostruki ubica Dragan Čedić

18:51h

Branilac Jovana Strikovića: Doktor uhapšen nezakonito

19:04h

Posle saslušanja vlasnika "MPS Grup" i troje rukovodilaca

19:16h

Sofija: Uhapšeni Azijci

19:22h

Čović protiv Vulina; Vesić tužio Maršićanina

      


FastCounter by LinkExchange