[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 7. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U vatrenom obračunu, preksinoć u Žarkovu, ranjeno pet osoba

Dva hica u Božovića

Veselin Božović (36) iz Bjelog Polja i njegova nevenčana supruga Snežana Mitrović (29) u kritičnom stanju. Božovićev četvorogodišnji sin na kućnom lečenju. Povređene prolaznice Vesna Petrović i Alenka Pantić

BEOGRAD - Veselin Božović Vesko (36) iz Bijelog Polja i njegova nevenčana supruga Snežana Mitrović (29) teško su ranjeni preksinoć oko 21 čas na uglu Trgovačke i Josipa Debeljaka u Žarkovu.

Dvojica napadača iz "audija" bez registarskih oznaka prišli su na semaforu i ispalili iz "kalašnjikova " više hitaca na crni džip "mercedes M55"bosanskih tablica 29E-51, koji je vozio Veselin Božović i sivi "BMV H5 " u kome se nalazila Snežana Mitrović sa Veskovim četvorogodišnjim sinom Borisom. Božović je zadobio ustrelne rane leve strane grudnog koša i stomaka, a Snežana prostrelnu ranu potiljka.

Oboje su smešteni u Urgentnom centru i nalaze se u kritičnom stanju, dok je četvorogodišnji dečak , koji je zadobio posekotinu od razbijenog stakla, otpušten je na kućno lečenje.

Dvaput razoružan

Iz izvora bliskih policiji "Glas"saznaje da je Božoviću u toku 2000. godine dvaput oduzimano oružje zbog neovlašćenog posedovanja , ali ubrzo i vraćano. Jednom je, tvrdi izvor "Glasa" lično intervenisao i pomoćnik tadašnjeg ministra MUP-a Srbije.

Božović, iako ranjen uspeo je da skrene u ulicu Josipa Debeljaka , ali je tu izgubio kontrolu nad vozilom i naleteo na prolaznicu Vesnu Petrović. Ona je zadobila povrede grudnog koša , a Božović se zaustavio tek kada je udario u parkiranu "zastavu 101". Rikošetirani metak pogodio je Alenku Pantić koja se nalazila u neposrednoj blizini obračuna u belom "golfu 2" (BG 25-778). Vatru je uzvratilo i Božovićevo obezbeđenje, koje se nalazilo u "opel-vektri" iza džipa.

Napadači su posle pucnjave velikom brzinom odjurili niz Ulicu Josipa Debeljaka, a policija je ubrzo blokirala sve izlaze iz grada. Akcija pod nazivom "Vihor" trajala je sve do jutra, ali potera nije dala rezultate. Na informativni razgovor privedeno je samo Božovićevo obezbeđenje.

Veselin Božović dobro je poznat policiji. Na njega je pokušan atentat 1. aprila 2000. godine na Čukaričkoj padini. Dok je sedeo u "audiju" BG 429-243 , dva nemaskirana napadača ispalila su osam hitaca iz pištolja CZ i pogodili ga u nogu i stomak.

Božović je ponovo bio u žiži jugoslovenske štampe 23. novembra 2000. godine kada je spektakularno otet od policije prilikom sprovođenja po poternici za Bijelo Polje , gde se teretio za pokušaj ubistva. Dvojica policajaca sprovodila su Božovića autobusom "Niš ekspresa" na liniji Subotica - Podgorica kada su u Stepojevcu četiri putnika izvadila pištolje , razoružala policajce i naredila vozaču da stane.

Skinuli su Božoviću lisice i utrčali u dva džipa beogradske registracije, koja su u međuvremenu pristigla. Jednog policajca poveli su kao taoca, ali su ga izbacili posle pedesetak metara i nestali bez traga. Posle toga o Božoviću ništa se nije znalo do prošlogodišnjeg spektakularnog hapšenja u Nišu.

D. O.

 

Priključeni na aparate

BEOGRAD - Zdravstveno stanje Veselina Božovića i Snežane Mitrović krajnje je kritično i lekari Urgentnog centra, obzirom na težinu povreda, ne žele da daju bilo kakve prognoze.
- Kod Božovića, koji se nalazi na odeljenju Intenzivne nege - Šok "B", konstatovane su teške povrede grudnog koša, pluća su dosta oštećena, a razoreni su i krvni sudovi u predelu donjeg stomaka - saopštili su juče lekari.
Prema informacijama iz Urgentnog centra, Snežana Mitrović se nalazi u još težem položaju, obzirom da ju je metak pogodio u predelu malog mozga. Pacijentkinja se nalazi na odeljenju šoka B i priključena je na aparata za održavanje života, kao i Božović.
Oba pacijenata su operisana preksinoć odmah po dolasku u Urgentni centar, a lekari sve čine kako bi im spasli živote.

I. Č.

Pretnje novinarima

Ubrzo posle prošlogodišnjeg hapšenja u Nišu Božović je bio na slobodi i često pozivao niške dopisnike, oslovljavajući ih imenom i prezimenom i saopštavajući im da su posle svega što su napisali o njemu "osuđeni na smrt". Neki novinari su o tome obavestili policiju i zatražili zaštitu.

M. D.


vesti po rubrikama

^hronika

18:31h

U vatrenom obračunu u Žarkovu, ranjeno pet osoba

18:42h

Spektakularno hapšenje u Nišu

18:49h

Leskovac: Sahranjen sedmostruki ubica Dragan Čedić

18:51h

Branilac Jovana Strikovića: Doktor uhapšen nezakonito

19:04h

Posle saslušanja vlasnika "MPS Grup" i troje rukovodilaca

19:16h

Sofija: Uhapšeni Azijci

19:22h

Čović protiv Vulina; Vesić tužio Maršićanina

      


FastCounter by LinkExchange