[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 4. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Smenjen vlasnik "Diorka" zbog navodnog nezakonitog poslovanja

Radnici dali otkaz direktoru

Gazda Slobodan Pantić rešio da raskine ugovor sa Agencijom za privatizaciju preko koje je kupio firmu za 200.000 evra

KRAGUJEVAC - Nesvakidašnju poruku potencijalnim stranim ulagačima poslali su juče radnici zaposleni u kolektivu za proizvodnju konfekcije "Diork", prvom privatizovanom preduzeću u Kragujevcu. Posle štrajka, organizovanog poslednjeg vikenda, zaposleni u "Diorku" su na zboru radnika doneli odluku o smeni vlasnika i direktora tog preduzeća Slobodana Pantića.

Povod za ovakvu odluku radnici i predstavnici sindikata ovog preduzeća obrazlažu "zaradama koje su znatno manje iako je ostvaren bolji i kvalitetniji rad, norma je za poslednji mesec prebačena za 110 odsto, a navodno direktor nezakonito vezuje smene i radi se u otežanim uslovima".

Predstavnici sindikata tvrde da je "Diork" još društveno preduzeće i da to što se priča da je Pantić vlasnik firme ne znaju, jer nemaju kompletnu dokumentaciju o privatizaciji. Radnici su takođe sprečili da direktor Pantić privatnim vozilom uđe u krug fabrike i poručili da može da uđe pešice, kao i ostali zaposleni.

Pantić kaže za "Glas" da je "Diork" kupio 23. marta ove godine na aukcijskoj prodaji, za 200.000 evra, i naglašava da je obaveze prema državi isplatio zaključno sa 28. martom. Nesvakidašnje odluke radnika Pantić nije hteo da komentariše, najavljujući da će posle rešavanja situacije u preduzeću održati konferenciju za novinare. On je dodao da je o dešavanju u "Diorku" obavestio nadležno ministarstvo i Agenciju za privatizaciju, kao i nadležne strukture lokalne samouprave.

Vlasnik je izrazio uverenje da će ceo problem biti rešen u obostranom interesu i njega i radnika, ali je i dodao da je pokrenuo postupak otkazivanja ugovora Agenciji za privatizaciju koja je učestvovala u aukcijskoj prodaji "Diorka".

Agencija, prema njegovim rečima, nije "ispunila neke uslove", mada nije precizirao o kojim je uslovima reč. Pantić je ocenio da u svakom slučaju situacija u preduzeću nanosi direktnu štetu ugledu fabrike, a pre svega može da dovede do problema u saradnji sa ino-partnerima. "Diork" inače sarađuje sa jednom belgijskom firmom.

B. K.


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

16:19h

Kragujevac: Radnici dali otkaz direktoru "Diorka"

16:26h

U Kragujevcu prvaka manje nego lane

16:34h

CeSid u Loznici

16:42h

Na teritoriji Braničevskog okruga za dva dana 10 sudara

16:51h

Vlada Srbije ulaže 500.000 evra u stočarstvo na Goliji

16:59h

U Orašcu otkriveno spomen-obeležje

 


     


FastCounter by LinkExchange