[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 31. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Koštunica stoji iza DSS-ovog programa Vlade u senci

Vladavina prava - pokretac reformi

BEOGRAD - Vladavina prava, oslobadanje privredne inicijative, pridruživanje EU, donacije, zaduživanje, privatizacija i socijalni program su glavne teme programa Vlade u senci DSS, iza koga ce, kako je juce najavio Dragan Maršicanin, potpredsednik stranke, stati i njihov predsednicki kandidat Vojislav Koštunica.

- Vlada u senci ce se zalagati za uspostavljanje demokratije i vladavinu prava u ekonomski prosperitetnoj državi, sa jasno vodenom socijalnom politikom države koja ce biti sastavni deo državne zajednice Srbije i Crne Gore - najavio je juce premijer u senci Maršicanin.

Radna mesta
Na konstataciju da je Miroljub Labus, zatražio od Vlade Srbije da obezbedi pola miliona radnih mesta, Maršicanin je odgovorio," tražimo i mi od Vlade Srbije da otvori 550 hiljada radnih mesta ljudi" i zapitao se "ako je to realno zašto Labus nije tražio to godinu dana ranije."

Težak put u EU
- O procesu pridruživanja EU svi pricaju i priželjkuju, ali da je taj put mnogo teži nego što to aktuelna vlast želi da predstavi. U EU se ulazi teško, posle mnogo napora, rada i strukturnog prilagodavanja, i zajednici evropskih država možemo se pridružiti tek kada naš privredni poredak bude prilagoden evropskom - naveo je Cveticanin. On je ocenio da oko cetiri miliona evra leži u srpskim slamaricama, ali se ljudi boje da ih ulažu u bilo kakav posao dok tržišni ambijent u zemlji ne bude ureden.

On je naveo da je njihov program u mnogim elementima slican DOS-ovom programu, koji je dobar, ali kako je istakao, problem je i tome što ga Vlada Srbije ne sprovodi u praksi.

Maršicanin je predizborna obecanja pojedinih predsednickih kandidata da ce biti zaposlenja za sve, nazvao samo pukim frazama.

- Možemo izjavljivati takve fraze, krstiti se, zaduživati, ali ukoliko ne rešimo prethodno neka krucijalna pitanja za Srbiju nema napretka - objasnio je on.

Danijel Cveticanin, ministar finansija Vlade u senci, juce je obrazlažuci deo programa Vlade u senci rekao "neko sanja da komanduje celom privredom, da Vlada Srbije bude direktor svih preduzeca, ali tako ne može. Mi cemo se zalagati za Srbiju sa jakim institucijama i vladavinom prava, bez kojih nema napretka privrede".

Ni Maršicanin, ni Cveticanin, juce nisu hteli da komentarišu Koštunicinu izbornu kampanju, jedino je Maršicanin kratko rekao " bice lepa i pobednicka" .

D. G.


vesti po rubrikama

^politika

17:30h

Koštunica stoji iza DSS-ovog programa Vlade u senci

17:35h

Predsednik DC-a Dragoljub Micunovic nece se kandidovati

17:45h

Vuk Draškovic o suparnicima

17:55h

Vojislav Šešelj: EU nas ne želi

18:00h

Miloševic nema veze sa zlocinima na Kosmetu?

18:10h

JUL optužuje neke clanove SPS-a

18:20h

Pismo raseljenih s Kosmeta Đindicu i Koštunici

18:30h

Pelevic traži podatke o kandidatima

18:45h

I dalje neizvesnost da li ce Komisija usvojiti tekst Povelje

19:00h

Ko su zvanicni i potencijalni kandidati za predsednika Srbije?

19:10h

Šider pozdravio pismo celnika SRJ

19:12h

Sledece nedelje stiže predstavnik EU

19:13h

Srpski premijer Đindic ocekuje     


FastCounter by LinkExchange