[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 27. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novo uznemirenje u Makedoniji

Ubijena dva policajca

SKOPLJE (Beta, Tanjug) - Preksinocno ubistvo dvojice makedonskih policajaca je kriminalni cin i nema nikakve veze s predstojecim izborima u Makedoniji, izjavili su americki ambasador u Skoplju Lorens Batler i šef misije Oebsa u Makedoniji Kreg Dženef. U kratkoj izjavi uoci sastanka s makedonskim predsednikom Borisom Trajkovskim, Batler i Dženef su izrazili uverenje da ce svi politicki lideri u Makedoniji osuditi ubistvo policajaca.

Danijel Jankovski (49) i Aleksandar Nikolic (31) ubijeni su pretprošle noci kod Gostivara, u kome žive Makedonci, Albanci i Turci. Ubijeni policajci bili su pripadnici rezervnog sastava MUP-a i s još jednim kolegom koji nije povreden nalazili su se u patroli. Na njih je kod gostivarskog naselja Ciglana, oko 50 minuta posle ponoci, otvorena rafalna vatra iz automobila u prolazu.

Oružani napad dogodio se samo tri sedmice uoci parlamentarnih izbora i predstavlja jedan od najtežih oružanih incidenata posle prošlogodišnjeg sporazuma vlasti u Skoplju sa albanskom stranom.

Predsednik Trajkovski primio je juce ovim povodom i ambasadora NATO-a Nikolasa Bigmana i predstavnika EU Alena Leroama.


vesti po rubrikama

^balkan

18:07h

SDS promovisala kandidate za izbore

18:08h

Ubijena dva policajca u Makedoniji     


FastCounter by LinkExchange