[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 24. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Suboticki ogranak SSSS upozorava Milenka Smiljanica

Odluka nezakonita

Odluka o povecanju clanarine donesena je bez konsultacije sa clanstvom

SUBOTICA - Margareta Mrdjanov, predsednica subotickog ogranka Saveza samostalnih sindikata Srbije, održala je juce konferenciju za štampu povodom pisma Milenka Smiljanica direktorima preuzeca.

- Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Milenko Smiljanic uputio je pismo direktorima preduzeca u kojima ih obaveštava da je sindikalna clanarina povecana za 50 dinara i traži od poslodavaca da nalože obracunskoj službi da za ovaj iznos umanje isplate zarada, pocev od avgustovske. U pismu se traži da taj novac usmere na žiro racun Veca samostalnih sindikata Srbije. Tvrdim da je taj zahtev Smiljanica nezakonit i neustavan - kaže Margareta Mrdjanov.

Predsednica subotickog ogranka Saveza samostalnih sindikata Srbije se pita kakve veze imaju direktori i poslodavci sa sindikalnom clanarinom. Upozorava da po clanu 92 Zakona o radu poslodavac može, samo uz pristanak zaposlenog ili po odluci suda, da odbije deo zarade, a Odluka Veca samostalnih sindikata Srbije ih ni na koji nacin ne obavezuje.

- Clanarina se, po nekoj logici, pravu i redu, traži od clanova našeg sindikata, a ne od direktora i poslodavca. Sem toga, Odluka Veca samostalnih sindikata Srbije o povecanju clanarine donesena je bez konsultacije sa clanstvom i nije ispoštovana procedura. Da je procedura ispoštovana, odluka o povecanju ne bi prošla. Pojedini clanovi sindikata istupaju iz clanstva jer im je i ovako mala clanarina, od 1 odsto zarade, velika - dodaje Mrdjanovka.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:06h

Suboticki ogranak SSSS upozorava Smiljanica: Odluka nezakonita

15:17h

Backa Palanka: Gasa ima - nema

      


FastCounter by LinkExchange