[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 24. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meštani zaustavili izgradnju deponije u Željkovcu

Seljaci okupirali gradilište

LESKOVAC - U cetvrtak, uz asistenciju policije, radnici "Graditelja" zapoceli su posao na izgradnji deponije u Željkovcu, dovodjenjem teških mašina za rašcišcavanje terena i postavljanjem ograde oko gradilišta. Medjutim, kada se policija povukla, meštani Guberevca, Gornjeg i Donjeg Banibroda su u popodnevnim casovima zaposeli gradilište, a onda postavili i barikade tako da gradjevinari juce nisu mogli da nastave s radovima.

Prema recima generalnog direktora "Graditelja" Zorana Stojkovica, njegova firma ne može mnogo da uradi u ovom sporu, osim da sabira gubitke koji se dnevno krecu i do 300.000 dinara. Od Direkcije za izgradnju, koja je narucilac posla, dobili su sve neophodne papire za legalnu gradnju. Pišu i krivicne prijave za ometanje, ali je pitanje koliko ce sve to imati efekta.

U Direkciji za izgradnju potvrdjuju da su pored neophodnih projekata i dozvola, sa meštanima regulisani pravno - imovinski odnosi te njihov cin kvalifikuju kao nasilnicki. Kako se nešto slicno dogodilo i pre dva meseca, Direkcija za izgradnju je podnela 12 prekršajnih prijava "protiv kolovodja, ali u ovom trenutku nisu mogli da kažu šta ce dalje preduzeti. Spor izmedju stanovnika nekoliko sela i lokalne samouprave oko izgradnje deponije u Željkovcu traje više godina, sa protestnim okupljanjima i postavljanjem barikada uvek kad se pokušalo da se zapocne sa radovima.

M. J.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

16:14h

Potpredsednik SO Svrljig o zahtevima za njegovu smenu

16:21h

Voda sa novog vodovoda u Majdanpeku još nije za pice

16:28h

Leskovac: Meštani zaustavili izgradnju deponije u Željkovcu

16:36h

Medvedja: Struja odlaže useljenje izbeglica

16:42h

Nova pomoc Zdravstvenom centru u Leskovcu

16:49h

Robna kuca "Beograd" u Pirotu uskoro pocinje da radi     


FastCounter by LinkExchange