[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 23. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Mitrovici Albanci pripremaju teroristicku grupu

Planiran napad na Unmik i Kfor

Albanci bi za napad na mirovnjake optužili cuvare mosta

BEOGRAD - Izvori "Glasa" iz Kosovske Mitrovice potvrdili su vest da u južnom delu grada Albanci pripremaju teroristicku grupu koja bi ušla u severni deo da bi izvršili napade na pripadnike Kfora i Unmika za koje bi bili optuženi Srbi.

-Hašim Taci ce se do kraja leta okupati u bazenu u Zvecanu, prenosi naš izvor razmišljanja Albanaca iz južnog dela Mitrovice. Clan SNV za severno Kosovo Marko Jakšic potvrdio je za naš list da su Srbi upoznati s onim što se dešava u južnom delu grada.

Neuralgicne tacke
Srbi su utvrdili neuralgicne tacke s kojih bi mogli da budu izvršeni napadi i o tome obavestili Unmik i Kfor. Osim preko dva mosta, teroristi bi napade mogli da izvrše i iz tri solitera u takozvanoj zoni poverenja, Bošnjacke mahale u kojoj je primecen veci broj Albanaca koji nikada nisu živeli u tom delu grada, iz pravca Kekica vodenice i Mikro naselja.

- Vest za nas nije nova. Da bi ostvarili svoj cilj prelaska u severni deo grada i proterivanja Srba, spremni su da se služe svim sredstvima, pa i da primene scenario napada na Unmik i Kfor za koji bi optužili Srbe. Predstavnici Srba upozorili su odgovorne u Unmiku i Kforu i obavestili o pripremama za napad, a sve to u duhu saradnje koju želimo da imamo s njima - kaže Jakšic.

Cuvari mosta, s kojima je "Glas" juce kontaktirao, kažu da znaju za ove pripreme i budno prate dešavanja oko mosta, narocito u vecernjim satima, kada, cak uz pomoc vojnika Kfora, manje grupe Albanaca prelaze u severni deo grada.

- Jasne su nam namere Albanaca i sve cemo uciniti da tu nameru, ciji je cilj izazivanje novih sukoba izmedu Srba i predstavnika medunarodne zajednice, sprecimo - istice jedan od cuvara mosta. On želi da ostane anoniman,jer su su dobili podatke da Kfor i Unmik pripremaju hapšenja pedesetak cuvara mosta.

Cuvari mosta su danonocno budni. Pojacano osmatraju sve prilaze gradu, narocito neuralgicne tacke, ali je budnost velika u svim delovima grada jer u samoj severnoj Mitrovici živi oko 3.000 Albanaca.
-
Srbi koji su ostali da žive u južnom delu Mitrovice, njih petnaestoro koji žive u crkvi Svetog Save, bezbedni su i ne postoji mogucnost da budu ugroženi, jer ih obezbeduju vojnici Kfora.

LJ. Staletovic


vesti po rubrikama

^politika

18:01h

Miroljub Labus posetio Aleksinac

18:10h

Odustajanjem kandidata DHSS-a sudovi dobili 500.000 dinara

18:20h

Da li ce poseta Lenea pomoci da se dode do ustavne povelje

18:31h

"Glas" saznaje: Odložena sednica GO DSS

18:40h

EU odbacuje Đukanoviceve optužbe

18:51h

V. Obradovic odlucuje o kandidatu SD

19:01h

U K. Mitrovici Albanci pripremaju teroristicku grupu

19:11h

Milan Ivanovic: Tražicu odštetu od Unmika

19:23h

Slobodna Evropa: Vašington nece da se meša

19:33h

Nada Kolundžija (DA): Izbori neizbežni, ali nisu neophodni

19:44h

SE: Bez povelje nema prijema

19:52h

Socijalisti odredili svog kandidata

19:53h

V. Šešelj: Mediji pristrasni     


FastCounter by LinkExchange