[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak,19. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle odluke vladajuce koalicije o predsednickom kandidatu

Labus jedva dobio na DOS-u

DAN ce imati svog kandidata. DHSS odlucuje tokom nedelje

BEOGRAD - Izveštaci sa poslednje sednice Predsedništva DOS-a, na kojoj je odlucivano o predsednickom kandidatu, listom su preneli da je Miroljub Labus dobio podršku vecine clanica ovog saveza. Od 16 prisutnih predstavnika vladajuce koalicije, 11 je podržalo njegovu kandidaturu, dok je pet ostalo uzdržano, ali, kako za "Glas" komentariše jedan od ucesnika sastanka, malo je nedostajalo da Labus ne dobije vecinu. Naime, kako navodi naš izvor, ranije je dogovoreno da Predsedništvo odluke donosi dvotrecinskom vecinom, pa je za validnu odluku bilo potrebno tacno 11 glasova, ali tako nije bilo pri izjašnjavanju za davanje podrške Labusovoj kandidaturi.

Presudio "reformista"

Obaveza prema DOS-u
Clanovi Predsedništva i Glavnog odbora DHSS-a trebalo bi tokom ove nedelje da se izjasne hoce li odustati od predsednicke kandidature dr Nade Kostic i podržati Miroljuba Labusa.
- Kao jedna od clanica DOS-a imamo obavezu prema svojim koalicionim partnerima da još jednom razmotrimo ovo pitanje - kaže Živojin Stjepic, potpredsednik DHSS.

- Uz predstavnike DHSS, SPOT-a, ND, DC i DA, uzdržan je bio i predstavnik RV Ratko Filipovic. Labus je dobio samo deset glasova, ali je Filipovic onda rekao da na sopstvenu odgovornost, iako nije imao mandat za to, podržava Labusa - navodi naš izvor.
Ostali "uzdržani" na sednici nisu menjali svoj stav, ali je receno da imaju vremena da se o ovoj temi još konsultuju sa stranackim organima. Medutim, neki od njih su sigurni da je to bila konacna odluka.

- Koalicija DAN imace svog kandidata na predstojecim izborima - izjavila je juce Dragana Jovanovic, portparol ND, koja zajedno sa DA i DC cini ovu koaliciju. Ona dodaje da je posle sastanka lidera ovih stranaka, održanog u petak, dogovoreno da predstavnici DAN-a na Predsedništvu DOS-a insistiraju da Labus bude kandidat DOS-a, a ne grupe gradana i da se utvrdi sporazum o daljim istupanjima DOS-a.
- Predsednicki izbori predstavljaju tek pocetak važnih politickih aktivnosti i zato je bilo bitno da se utvrde smernice daljeg ponašanja DOS-a. Ne možemo da trošimo svoju politicku i finansijsku energiju na nešto nepoznato - navodi Jovanovic i dodaje da ND "ne pristaje da podrži vanstranackog kandidata".
- Mi smo zemlja parlamentarne demokratije i nisam ubedena da je Labusova izjava, da želi da bude predsednik svih gradana i da je dosta s partijskim predsednicima, dobar potez. Nejasno je i kako to da nekog, ko ide na izbore kao kandidat grupe gradana, odjednom podupiru stranke - komentariše Jovanovic.
Na pitanje ko ce biti predsednicki kandidat DAN-a, ona odgovara da "danas u Srbiji najviše šansi na izborima imaju lideri stranaka".
- Predsednik ND Dušan Mihajlovic ne želi da se kandiduje, a konsultacije clanice DAN -a nastavice ovih dana - dodaje Jovanovic.
U DC ranije su najavili da ce sednica GO biti održana 24. avgusta.

Veštacka podrška
- Izbori ce pokazati ko je pravi kandidat, a DOS koji je podržao Labusa nije izvorni DOS i njegovu podršku dobio je veštacki - prokomentarisao je Velimir Ilic, predsednik NS.

V. Nikolic


vesti po rubrikama

^politika

16:35h

Milan Ivanovic demantovao Valentena da je u Srbiji

16:40h

Miloševicev rodendan odložio saopštavanje odluke GO SPS

16:50h

G17 plus: Predsednik za sve

17:03h

Problemi socijalista u Kraljevu

17:10h

Iz Narodne stranke optužuju Đindic i Đukanovica da razbijaju zajednicu

17:15h

Marovic o ustavnoj povelji

17:20h

Preševo posle glasanja za lokalnu vlast

17:30h

Draškovic za funkcionalnu federaciju

18:20h

Posle odluke vladajuce koalicije o predsednickom kandidatu

18:31h

Miodrag Lekic tvrdi :Nisam kandidat

18:35h

Ilic: Ceo državni aparat radi za Labusa

18:45h

Republicka ministarstva podnela podrobni izveštaj o radu

18:50h

Labus u podne predaje RIK-u kandidaturu

18:55h

Pred vanredne izbore u Crnoj Gori     


FastCounter by LinkExchange