[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak,19. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mrkonjic krece u predsednicku trku

Socijalisti se postepeno oslobadaju svog vode

BEOGRAD - Posle odluke GO SPS da ova stranka treba da ima svog predstavnika na predsednickim izborima, ostalo je još da se IO dodatno konsultuje sa svojim kandidatima Velimirom Batom Živojinovicem i Milutinom Mrkonjicem i da objavi zvanicno kandidaturu jednog od njih. Kako je najavljeno, konacna odluka bice saopštena u sredu.

Mira u Hagu
Supruga bivšeg predsednika Slobodana Miloševica otputovala je pre dva dana u posetu svom mužu, a kako "Glas" saznaje u JUL-u, prvi put je dobila dozvolu za sedmodnevni boravak u Holandiji. Prošle godine Miloševica su osim supruge za rodendan posetili i snaha Milica i unuk Marko.

"Glas", medutim, nezvanicno saznaje da ce se ime kandidata SPS za predstojece izbore znati vec danas i da je vrh stranke namerno odlucio da odluku o kandidatu predoci javnosti u sredu, "dan posle Miloševicevog rodendana".
Gotovo je izvesno, tvrdi više izvora u SPS-u, da ce ovu stranku na izborima predstavljati Milutin Mrkonjic, iako, kako komentarišu, "i on i Bata uživaju veliki ugled i popularnost, prvi zbog velikih gradevinskih poduhvata u vreme obnove zemlje i privrednog duha, a drugi kao poznati umetnik, bez ijedne mrlje u politickoj karijeri".

Ko je bolji?

Živojinovic je u uoci sednice GO izjavio za "Glas" da je više puta govorio da ne želi da se kandiduje, ali da je posle razgovara s rukovodstvom stranke prihvatio da na sednici GO bude kandidat pored Mrkonjica iako, kako je rekao, smatra da je Mrkonjic bolji od njega i da ce podržati njegovu kandidaturu. Živojinovic je i ranije na sednici IO to izjavio, ali u subotu, kako su "Glasu" preneli ucesnici sednice GO, to nije pominjao u svom govoru.
Izvori "Glasa" navode da "takav gest samo pojacava demokratski duh u kome SPS želi da izabere svog predstavnika za predsednicku trku, ali da je svima jasno da bi sa Mrkonjicem i finansijski išla mnogo lakše".
U javnosti se sve cešce komentariše da je podrškom Šešelju Miloševic naneo veliku štetu svojoj stranci, ali da joj je to s druge strane donelo i koristi.
Nemacki Radio Dojce Vele, uz izveštaj sa GO SPS, ocenjuje da je Miloševic svojim predlogom da podrži kandidaturu lidera SRS pokušao da se osveti ne samo sadašnjoj vlasti u Srbiji nego i partijskim kolegama koje su postepeno pocele da shvataju da on iz Haga ne može da rukovodi strankom.
- Socijalisti se, navodi Radio, ocigledno postepeno oslobadaju svog vode i stice se utisak da su jedva docekali to što on, na indirektan nacin, nije prihvatio da bude kandidat, jer ga je predložilo rukovodstvo stranke. Radio je preneo izjavu neimenovanog izvora iz vrha SPS-a da "socijalisti nisu prirepak ni Šešelju ni Miloševicu".

V. Nikolic


vesti po rubrikama

^politika

16:35h

Milan Ivanovic demantovao Valentena da je u Srbiji

16:40h

Miloševicev rodendan odložio saopštavanje odluke GO SPS

16:50h

G17 plus: Predsednik za sve

17:03h

Problemi socijalista u Kraljevu

17:10h

Iz Narodne stranke optužuju Đindic i Đukanovica da razbijaju zajednicu

17:15h

Marovic o ustavnoj povelji

17:20h

Preševo posle glasanja za lokalnu vlast

17:30h

Draškovic za funkcionalnu federaciju

18:20h

Posle odluke vladajuce koalicije o predsednickom kandidatu

18:31h

Miodrag Lekic tvrdi :Nisam kandidat

18:35h

Ilic: Ceo državni aparat radi za Labusa

18:45h

Republicka ministarstva podnela podrobni izveštaj o radu

18:50h

Labus u podne predaje RIK-u kandidaturu

18:55h

Pred vanredne izbore u Crnoj Gori     


FastCounter by LinkExchange