[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota,17. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vojtila u domovini

KRAKOV (Beta) - Milioni vernika ispunili su ulice i trgove Krakova u ocekivanju na prolazak pape Jovana Pavla Drugog, koji je juce poceo svoje hodocašce po domovini.
Glavni dogadaji ocekuju se u subotu i nedelju, kada ce se Karol Vojtila na velikim bogosluženjima obratiti zemljacima dugo ocekivanim porukama i poukama o životu u novim, radikalno promenjenim uslovima.
Papa je do sada u okviru 97 hodocašca posetio 132 zemlje prevalivši više od milion kilometara. Poljaci kažu da ova statistika nije precizna i da se radi o 131 zemlji, jer ne treba racunati njegovu domovinu, u koju se povremeno vraca, a ne dolazi u goste. Sadašnji "povratak domovini" je osmi, a po nekim deveti po redu (ako se racuna njegov kratki boravak na svetskom saboru katolicke omladine 1995.).
Inace, Karol Vojtila je i dalje na spisku biraca u Krakovu, a prijavljen je na adresu Franjciškanjska 3, gde se nalazi sedište nadbiskupa. U palati boravi sadašnji krakovski nadbiskup, kardinal Maharski, a on tvrdi da se oseca kao "prolazni gost" i zato ništa ne menja u prostorijama, koje papa koristi kao svoju rezidenciju prilikom boravka u tom gradu.


vesti po rubrikama

^svet

13:40h

Nejedinstvo u palestinskim redovima

13:44h

Poljaci docekuju "svog" papu

13:45h

Izrael požuruje SAD da krenu u rat protiv Iraka

13:50h

Spor EU i SAD oko Medunarodnog sudaFastCounter by LinkExchange