[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota,17. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Petar Peslac (41) porice da je uzimao novac od prostitucije

Bivšem nacelniku mito 14.000 maraka

Sumnje postojale i dok je radio u SUP-u , odakle je premešten pre dva meseca

BEOGRAD - Petar Peslac (41) bivši nacelnik Odeljenja za
javni red i mir beogradske policije koji je priveden pre dva dana tereti se da je od vlasnika agencije za poslovnu pratnju "Vila" uzeo 14.000 maraka i nekoliko vrednih stvari koje su pronadene u njegovoj kuci. Peslac je pred istražnom sudiji negirao da je primio mito ali policija navodi da protiv njega ima cvrste dokaze kao i da se pretpostavlja da je kao nacelnik uzimao mito od nekoliko agencija.

Policijska "provera"
Policajci Miloš Tanaskovic (34)i Srdan Brajovic (25) privedeni su prošle nedelje zbog sumnje da su prevozili prostitutke iz agencije "Madona" i za vožnju dobijali od 20 do 50 maraka. Nezvanicno mnogi policajci koji su radili na suzbijanju prostitucije bili su povezani sa vlasnicima ovakvih agencija a osim novca prica se i da dobijali "robu" agencije na probu. Policija je ove godine zapocela oštru akciju cišcenja redova a protiv 14 policajaca podnete su krivicne prijave uglavnom zbog uzimanja mita.

"Te sumnje postojale su još u vreme kada je Peslac radio u SUP-u ali nije bilo dovoljno dokaza da se protiv njega podnese krivicna prijava" navodi izvor "Glasa" blizak beogradskoj policiji. Prema saopštenju SUP-a, Peslac je od oktobra 2000. do novembra 2001. godine kao šef Odseka za suzbijanje prostitucije i nacelnik JRM, od vlasnika agencije za poslovnu pratnju "Vila" u Vlajkovicevoj i Brankovoj ulici dobijao 500 maraka mesecno da ne bi privodio devojke, vlasnika i obezbedenje agencije. Peslac za vreme rada u SUP-a nije izvršio nijednu raciju u ovoj kao i u još nekoliko agencija. Pre dva meseca on je prebacen u MUP, gde je radio kao izvršilac u Odeljenju za Javni red i mir.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

17:15h

Petar Peslac (41) porice da je uzimao novac od prostitucije

17:20h

Prijava protiv vlasnika PP "Agrosistem"

18:00h

Upad u banjalucki nedeljnik

18:10h

Zbog optuzbi da je odgovoran za 23 narucena ubistva     


FastCounter by LinkExchange