[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Optimisticka najava izraelskog poslanika

Hamas na pragu prekida vatre?

TEL AVIV (Tanjug) - Militantna islamska organizacija Hamas ce u roku od nekoliko dana potpisati nacrt dogovora o prekidu vatre sa organizacijom Fatah palestinskog lidera Jasera Arafata, s ciljem da se zaustave napadi unutar Izraela, izjavio je Ahmed Tibi, izraelski poslanik arapskog porekla. "Verujem da govorimo o potpunom zaustavljanju teroristickih napada unutar države Izrael," izjavio je Tibi.

Lider Hamasa u pojasu Gaze Ismail Hanija je u nedelju rekao da su Hamas i Fatah medu 13 palestinskih organizacija koje rade na tom dokumentu. U intervjuu za Radio Monte Karlo, Hanija je naglasio da ce se palestinska borba od sada koncentrisati na podrucja koje je Izrael okupirao u šestodnevnom ratu 1967, odnosno na Zapadnu obalu i u pojasu Gaze.

Na pitanje kada ce Hamas potpisati plan o prekidu vatre, Tibi je rekao kako je "pitanje dana kada ce (Hamas) dati odgovor". Tibi, nekada Arafatov savetnik, potvrdio je da u dokumentu stoji da potpisnici pristaju na palestinsku nezavisnost u granicama pre šestodnevnog rata 1967. To predstavlja promenu stava Hamasa koji ne priznaje Izrael i zalaže se za stvaranje islamske države Palestine u granicama sadašnjeg Izraela, na Zapadnoj obali i pojasu Gaze. Tibi istice da je to veoma važno i da dokument o prekidu vatre predstavlja važan napredak, uprkos tome što bi se teroristicki napadi mogli nastaviti.


vesti po rubrikama

^svet

14:30h

Optimisticka najava izraelskog poslanika

14:35h

Eskalacija nasilja u Kolumbiji

14:41h

Obnovljeni pregovori dve Koreje

14:45h

Dve godine od tragedije "Kurska"

14:50h

Naucno objašnjenje za katastrofalne vremenske prilike u Južnoj Aziji

14:55h

Bratislava okleva s odgovorom na americko uslovljavanje

18:45h

Nepogode u Rusiji, Ceškoj, Nemackoj...FastCounter by LinkExchange