[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Gradska vlada Zajecara traži pomoc Republike

Nevreme nanelo milionsku štetu

Ošteceno 900 domacinstava, škole, 1000 automobila...

ZAJECAR - Rukovodstvo SO Zajecar uputilo je pismo Republickoj vladi kojim traži pomoc za saniranje štete, prouzrokovane nevremenom od pre tri dana, koje je za sobom ostavilo pravu pustoš.
- Za ovakve slucajeve u opštinskoj kasi je predvideno svega 250.000 dinara, a šteta je milionska - izjavio je Pavle Stanojevic, predsednik IO SO Zajecar.

Komisija za procenu štete neprekidno radi i do sada se ovoj komisiji javilo više od 900 domacinstava koja su pretrpela velika oštecenja na stambenim objektima. Prema prvim procenama grad je oštetio više od 100.000 crepova, polomljena su brojna prozorska okna i izlozi trgovina. Oštecenja su pretrpela sve gradske škole i mnoga preduzeca, Javno komunalno preduzece "Kraljevica" ostalo je bez staklenika i svojih zasada, a na teritoriji pogodenoj gradom uništene su i sve poljoprivredne kulture.

Dva miliona dinara iz rezervi

Na vanrednoj sednici IO SO Zajecar odluceno je da se iz budžetskih rezervi opštine izdvoji dva miliona dinara za pomoc domacinstvima kojima je nevreme pricinilo najvecu štetu. Sa sednice je upucen apel preduzecima i sindikatima da pomognu svojim radnicima odobravanjem sredstava za popravku oštecenih krovova i prozorskih stakala. Sve štete mogu se prijavljivati na šalteru SO Zajecar, kao i u kancelarijama MZ.

Zajecarskom SUP-u prijavljena su oštecenja na više od 1000 automobila. Uglavnom su polomljene šoferšajbne ili su udarom ledenih gromada ulubljene karoserije. Komisije ove službe su takode na terenu i procenjuju štetu. Komunalna preduzeca koja u gradu rade bukvalno 24 casa nastoje da pruže pomoc socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama, jer je znatan broj onih koji su zbog nevremena bukvalno ostali bez krova nad glavom.

Gradska vlada je naložila da se ispita i delovanje protivgradnih stanica, jer prema prvim saznanjima od 10 koliko ih ima na ovoj teritoriji delovalo je samo šest sa po deset raketa. Prema recima Pavla Stanojevica bilo je potrebno da se na gradonosni oblak koji je došao iz pravca Rumunije i bio dužine 30 i debljine 12 kilometara deluje sa dvostruko više raketa. Ostale timocke opštine pretrpele su znatno manju štetu u odnosu na opštinu Zajecar ali su tamo protivgradne stanice bolje obavile posao.

Crep ko zlato
Gradevinski materijal, konkretno crep, poceo je da pristiže na zajecarska stovarišta, medutim, nema ga dovoljno. Trgovci pokušavaju da ucare povecavajuci cenu crepa, koja je preko noci skocila sa 18 dinara po komadu na 26 dinara.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:00h

Gradska vlada Zajecara traži pomoc Republike

15:03h

Konstitutivna sednica SO Medveda 14. avgusta

15:05h

Pocela deblokada rada Skupštine opštine Leskovac

15:10h

Pred predstojece izdvajanje Toplane iz RTB-a

15:14h

Knjiga o stradanjima Aleksincana

15:17h

Komunalna preduzeca prinudno naplacuju potraživanja     


FastCounter by LinkExchange