[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 9. avgust 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Izraelci nastavili pretragu pojasa Gaze

TEL AVIV (Tanjug) - Jedan Palestinac je poginuo, a cetvoro ih je povredeno za vreme akcije izraelske vojske u potrazi za militantnim Palestincima u Beit Lahiji na severu pojasa Gaze, gde je nastavljeno rušenje kuca osumnjicenih terorista.

Za vreme upada izraelske vojske i oklopnih vozila na stotine dece i tinejdžera bacalo kamenice na tenkove, koji su blokirali glavni put. Vojnici su otvorili vatru iz mitraljeza da ih potisnu i povredili pet osoba, medu kojima je jedan tinejdžer zadobio povrede glave od kojih je kasnije preminuo.

Bez dogovora o povlacenju
Sastanak izraelskih i palestinskih bezbednosnih zvanicnika, održan u Jerusalimu, na kome se raspravljalo o planu faznog povlacenja vojske iz podrucja pod kontrolom Palestinaca, nije urodio plodom. Palestinci su zahtevali da se vojska povuce ne samo iz Gaze, nego i iz Vitlejema, dok su Izraelci insistirali da povlacenje pocne samo u Gazi.

Izraelska vojska je uhapsila dva tražena Palestinca u pojasu Gaze - aktivistu Islamskog džihada i militantnog pripadnika Fataha. Vojnici su srušili cetiri palestinske kuce na Zapadnoj obali.

U dve kuce su živele porodice samoubica-bombaša, jedna je bila kuca organizatora bombaških napada, a cetvrta je pripadala familiji Palestinca koji je bombaše snabdevao bombama. Izraelski Vrhovni sud je u utorak podržao stav armije da se kuce osumnjicenih terorista mogu rušiti bez prethodnog upozorenja.


vesti po rubrikama

^svet

16:03h

Irak obeležio 14. godišnjicu završetka rata sa Iranom

16:18h

U raketnom napadu u Kolumbiji 14 mrtvih

16:34h

"Guardian" o mogucoj ceni podrške Londona napadu na Irak

16:42h

SAD i od Rima traži sporazum o imunitetu za svoje vojnike

17:07h

Izraelci nastavili pretragu pojasa GazeFastCounter by LinkExchange